برای درک بهتر فرق هاست و سرور بهتر است ابتدا به معرفی هریک از آنها بپردازیم. در وبرمز صفحاتی به معرفی این خدمات اختصاصی یافته است که توصیه میکنیم مطالعه کنید: سرور چیست؟ و هاست چیست؟ به طور خلاصه، سرور یک کامپیوتر قدرتمند است که منابع خود را برای ارائه خدمات به سایر کامپیوترها (کلاینتها) به اشتراک میگذارد و هاست بخشی از فضای ذخیرهسازی و منابع یک سرور است که برای میزبانی وبسایتها و برنامههای تحت وب استفاده میشود.
در این مقاله به شما خواهیم گفت تفاوت هاست و سرور چیست و در ادامه با انواع آنها آشنا خواهیم شد.
سرور وب چیست؟
سرور وب (Web Server) یک برنامه کاربری خدمتگزار یا سرور (رایانه) Server است که به برنامه کامپیوتری دیگر یا کاربر به عنوان کلاینت یا مشتری شناخته میشود، خدمتی را ارائه میدهد. در یک مرکز داده، کامپیوتر فیزیکی که یک برنامه سرور روی آن اجرا میشود نیز اغلب به عنوان سرور نامیده میشود. آن دستگاه ممکن است یک سرور اختصاصی باشد یا ممکن است برای مقاصد دیگر استفاده شود.
در مدل برنامه نویسی کلاینت/سرور، یک برنامه سرور در انتظار برنامه های سرویس گیرنده است که ممکن است در همان کامپیوتر یا سایر کامپیوترها در حال اجرا باشند. یک برنامه کاربردی در رایانه ممکن است به عنوان یک سرویس گیرنده با درخواست خدمات از سایر برنامهها و به عنوان سرور درخواست های برنامه های دیگر عمل کند.
خرید سرور مجازی در مقایسه با خرید هاست اشتراکی گزینه میزبانی انعطاف پذیرتری است. با خرید VPS، هر مشتری به یک فضای مستقل در سرور، که ماشین مجازی نیز نامیده میشود، با مجموعه منابع خاص خود دسترسی دارد که میتواند برای میزبانی وب سایت ها از آنها استفاده کند. در حالی که وب سایت ها ممکن است بر روی یک سرور اختصاصی (سرور فیزیکی) شوند، هر کدام در محیط های منحصر به فردی میزبانی میشوند که میتوانند برای رفع نیازهای کاربر سفارشی شوند.
پرطرفدارترین سرورهای میزبانی سایت کدامند؟
۱- سرور مجازی یا VPS
VPS (Virtual Private Server) سرور مجازی نوعی خدمات سرویس میزبانی است که از فناوری مجازی سازی برای ارائه منابع اختصاصی (خصوصی) در سروری با چندین کاربر استفاده میکند. میزبانی VPS یک سرور مجازی را در اختیار شما قرار میدهد که یک سرور فیزیکی را شبیه سازی میکند، اما در واقعیت، دستگاه بین چندین کاربر به اشتراک گذاشته میشود.
پس از خرید سرور مجازی، با استفاده از فناوری مجازی سازی، ارائه دهنده هاست شما یک لایه مجازی را در بالای سیستم عامل (OS) سرور نصب میکند. این لایه سرور را به پارتیشن هایی تقسیم میکند و به هر کاربر اجازه میدهد سیستم عامل و نرم افزار خود را نصب کند.
۲- سرور اختصاصی
برخلاف هاست اشتراکی، که در آن چندین وب سایت منابع را روی یک سرور به اشتراک میگذارند، یک سرور اختصاصی یک سرور فیزیکی کامل را تنها به یک کاربر اختصاص میدهد. این بدان معناست که شما کنترل کاملی بر منابع سرور از جمله قدرت پردازش، حافظه، ذخیره سازی و پهنای باند دارید.
هاست چیست؟
هاست کامپیوتر دستگاهی است که با میزبان های دیگر در شبکه ارتباط برقرار میکند. هاستها که با نام هاست شبکه نیز شناخته میشوند شامل کلاینتها و سرورهایی هستند که داده ها، خدمات و برنامهها را ارسال یا دریافت میکنند.
هاستها معمولاً شامل دستگاه های شبکه واسطه مانند سوئیچها و روترها نمیشوند که در عوض اغلب به عنوان گرهها دسته بندی میشوند. گره یک اصطلاح گسترده تر است که شامل هر چیزی است که به یک شبکه متصل است، در حالی که یک میزبان نیاز به یک آدرس IP دارد. به عبارت دیگر، همه هاستها گره هستند، اما گره های شبکه هاست نیستند مگر اینکه برای عملکرد به آدرس IP نیاز داشته باشند.
هاستها از پروتکل های مختلفی برای برقراری ارتباط استفاده میکنند، از جمله پروتکل TCP و User Datagram Protocol (UDP). در یک شبکه TCP/IP، هر میزبان دارای یک شماره میزبان است که همراه با یک هویت شبکه، آدرس IP منحصر به فرد خود را تشکیل میدهد. در مدل Open Systems Interconnection (OSI)، پروتکلها در لایه انتقال، که به عنوان لایه 4 نیز شناخته میشوند، مسئول ارتباط بین میزبانها هستند.
در دنیای وب سایت، بیشتر کسبوکارها بهصورت آنلاین در حال تغییر هستند و از یک کسبوکار محلی به یک شرکت دیجیتالی تبدیل میشوند که به مشتریان در سراسر جهان خدمات ارائه میدهد. قبل از تعریف میزبانی وب، ضروری است که ابتدا تعریف وب سایت را درک کنید. وب سایت مجموعه ای از صفحات وب به هم پیوسته است که تحت یک نام دامنه واحد قرار دارند. آنها در مجموع شبکه جهانی وب (WWW) را تشکیل میدهند. یک شخص یا سازمان میتواند صاحب وبسایت باشد و این سایتها میتوانند کارکردهای مختلفی را انجام دهند.
خرید هاست اشتراکی ابتدایی ترین شکل میزبانی وب موجود است. معمولاً برای وب سایت های جدید توصیه میشود، زیرا اقتصادی ترین راه برای شروع است. خرید یک طرح میزبانی مشترک مانند اجاره یک واحد آپارتمان در یک ساختمان با مستاجران دیگر است. هنگامیکه برای این نوع هاست ثبت نام میکنید، وب سایت شما به همراه سرورهای چند صد تا چند هزار وب سایت دیگر روی یک سرور قرار میگیرد.
پرطرفداترین سرویسهای میزبانی سایت اشتراکی
۱- هاست لینوکس
هاست لینوکس به ارائه دهندگان میزبانی اطلاق میشود که از سیستم عامل (OS) برای سرورهای مشتری استفاده میکنند. توزیع لینوکسی که به آن دسترسی دارید به ارائه دهنده میزبانی بستگی دارد.
هنگامیکه برای یک برنامه میزبانی ثبت نام میکنید، برای منابع سرور و فضا از یک ارائه دهنده هزینه میکنید.
مزیت خرید هاست لینوکس این است که راه اندازی آن نسبت به سرورهای ویندوز آسان تر است. این به این دلیل است که ارائه دهندگان هاستینگ برای ارائه هاست لینوکس نیازی به پرداخت هزینه مجوز ندارند.
علاوه بر این، لینوکس همچنین تجربه مدیریت سرور بسیار متنوع تری را ارائه میدهد. این به این دلیل است که ارائه دهندگان هاست میتوانند از بین صدها توزیع برای کاربران خود انتخاب کنند.
۲- هاست ویندوز
هاست ویندوز میزبان وب سایتی است که از سیستم عامل ویندوز استفاده میکند. از آنجایی که رایجترین گزینههای طرح میزبانی وب روی لینوکس کار میکنند، معمولاً میتوانید فرض کنید که هر زمان که یک شرکت میزبان وب برنامهای را برای میزبانی ویندوز مشخص نمیکند، این میزبانی لینوکس است.
اما برای زیرمجموعه خاصی از صاحبان وبسایت، خرید هاست ویندوز بهترین انتخاب است و مهم است که به دنبال طرحی باشید که ویژگیهای خاص همراه با آن را ارائه دهد.
۳- هاست وردپرس
در سادهترین مفهوم، هاست وردپرس به معنای خرید میزبانی است که برای پاسخگویی بهتر به عملکرد و نیازهای امنیتی وردپرس بهینه شده است. همچنین معمولاً شامل نصب وردپرس با یک کلیک است تا شروع کار با وردپرس را آسان کند. و برخی از هاست های وردپرس حتی به صورت خودکار نرم افزار وردپرس شما را در صورت نیاز به روز میکنند.
۳ تفاوت اصلی میان هاست و سرور
۱- تعریف آنها
اصطلاح میزبانی وب و وب سرور اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند، اما در واقع دو چیز متفاوت هستند. میزبانی وب سرویسی است که فضا و منابعی را برای وجود وب سایت ها در اینترنت فراهم میکند.
وب سرورها رایانه هایی هستند که میزبان وب سایت ها هستند و فایل ها و داده های مرتبط با آنها را ذخیره میکنند. میزبانی وب سرویسی است که فضا و منابعی را برای وجود وب سایت ها در اینترنت فراهم میکند.
این مکان فیزیکی یک وب سایت است که تمام فایل ها و داده های مرتبط با آن در آن ذخیره میشود. شرکت های میزبانی وب فناوری و خدمات مورد نیاز برای دسترسی به وب سایت در اینترنت را ارائه میدهند.
۲- کارایی
شرکت های میزبان معمولاً برنامه های VPS را برای مشتریان حرفه ای مانند طراحان، توسعه دهندگان، مدیران سیستم و مشاغل متوسط تا بزرگ هدف قرار میدهند.
برای این مشتریان، نیازهای آنها فراتر از داشتن یک وب سایت آنلاین است. آنها همچنین الزامات خاصی برای سرعت و عملکرد برنامه های وب خود دارند.
به همین دلیل، سخت افزار سرور برای میزبانی VPS از اجزای با کارایی بالا استفاده میکند تا اطمینان حاصل شود که سایت های مشتری در سطح بالایی کار میکنند و حداکثر زمان را حفظ میکنند.
به طور خاص، بستههای VPS از پردازندههای قدرتمند برای انجام وظایف محاسباتی بیشتر، درایوهای ذخیرهسازی حالت جامد برای سرعت خواندن و نوشتن سریعتر و فضای دیسک بیشتر برای برنامههای وب بزرگتر بهره میبرند.
انتخاب یک طرح VPS همچنین به این معنی است که به پهنای باند بیشتری دسترسی خواهید داشت و به وب سایت شما اجازه میدهد ترافیک شبکه بیشتری را مدیریت کند.
از سوی دیگر، بستههای میزبانی اشترامیبیشتر مناسب مشتریانی است که نسبت به نیازهای میزبانی وبسایت خود کمتر عملکرد محوری دارند. به این ترتیب، سخت افزار سرور با مشخصات پایین تر میتواند مناسب وب سایت هایی باشد که با این برنامه ها میزبانی میشوند.
۳- نحوه اتصال
همانطور که گفتیم، یکی از ویژگی های تعیین کننده میزبانی VPS، نحوه اتصال و سطح انعطاف پذیری است که به کاربران خود میدهد. اکثر برنامه های VPS با نرم افزار کنترل پنل مانند cPanel ارائه میشوند که ابزارهایی را برای مدیریت منابع سرور مجازی شما فراهم میکند.
میتوانید از کنترل پنل برای ایجاد حساب های کاربری، پارتیشن بندی فضای ذخیره سازی سرور یا تعیین محدودیت های پهنای باند استفاده کنید. شما همچنین برای تغییرات در سطح سیستم به سیستم عامل دسترسی ریشه دارید.
نتیجه گیری
میزبانی وب (هاستینگ) و سرورهای وب دو چیز متفاوت هستند، اما اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند. میزبانی وب سرویسی است که فضا و منابعی را برای وجود وب سایت ها در اینترنت فراهم میکند، در حالی که وب سرورها رایانه هایی هستند که میزبان وب سایت ها هستند و فایل ها و داده های مرتبط با آنها را ذخیره میکنند.
شرکت های میزبانی وب سخت افزار، نرم افزار و اتصال به اینترنت و همچنین اقدامات امنیتی لازم را برای محافظت از وب سایت ها در برابر حملات مخرب فراهم میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید