جشنواره یلدا وب رمز

با توجه به گسترش طراحی سایت اختصاصی یا فروشگاهی و استفاده از فروشگاه ساز برای کالاهای مختلف باید بدانید که فاکتور مناسب برای برندینگ یک سایت فروشگاهی چیست؟ در این مقاله به بررسی ۱۳ راهکار برای موفقیت فروشگاه اینترنتی می‌پردازیم.

امروزه فروشگاه‌های اینترنتی به اولین گزینه‌ی بسیاری از مشتریان جهت خرید کالاها یا خدمات مورد نیازشان تبدیل شده است. سهولت دسترسی، صرفه جویی در وقت و هزینه، گستره‌ی وسیع انتخاب و … عواملی هستند که محبوبیت خرید اینترنتی را در سال‌های اخیر بسیار افزایش داده‌اند. اما یک فروشگاه اینترنتی به خودی خود و بدون رعایت برخی از اصول و عوامل نمی‌تواند آن‌چنان که باید در جذب مشتری و افزایش بهره‌وری موفق باشد.

نکاتی که بصورت تجربی از فعالیت در زمینه فروشگاه‌های اینترنتی توسط ما کسب شده است در ادامه خدمتتان اعلام خواهد شد.

۱. نام مناسب انتخاب کنید

فروشگاه اینترنتی - نام مناسب

اولین گزینه برای راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی انتخاب نام برند و ثبت دامنه است. نام شما، برند شما را در ذهن مشتریان ثبت خواهد کرد. یک نام مناسب تا حد امکان کوتاه، مرتبط با کسب و کار و خاص است.

بسیاری از افراد گمان می‌کنند اگر نام سایتشان را بر اساس ساختار یک وب‌سایت مشابه و موفق انتخاب کنند موفقیت بیشتری کسب خواهند کرد. از همین رو در بازار امروز فروشگاه‌های اینترنتی سایت‌های زیادی با پیشوند دیجی یا پسوند کالا می‌بینیم.

در نظر داشته باشید یک اسم شما را خاص نمی‌کند، این شما هستید که با تلاش می‌توانید اسمی را خاص کنید. پس نام سایتتان را بدون در نظر گرفتن اینکه سایت‌هایی که پیش از شما آغاز به کار کرده‌اند انتخاب کنید.

۲. سیستم مدیریت محتوای مناسب برگزینید

سیستم مدیریت محتوا، اطلاعات فروشگاه شما اعم از لیست کالاها یا خدمات، توضیحات آن‌ها، تصاویر، قیمت‌ها و … و اطلاعاتی شامل مشتریان، فرآیند خرید و ثبت سفارش و … را شامل می‌شود.

اینکه چه سیستم مدیریت محتوایی انتخاب می‌کنید بسیار مهم است. فرص را بر این می‌گیریم که قصد برنامه‌نویسی اختصاصی برای فروشگاهتان ندارید و قصد دارید از سیستم‌های عمومی و متداول مثل وردپرس، پرستاشاپ، اپن‌کارت یا … انتخاب کنید.

اینکه چه سیستمی مناسب کار شماست تا حدی سلیقه‌ای است. البته باید امکانات هر سیستم را سنجید و مشخص کرد که کدام سیستم مدیریت محتوا می‌تواند آنطور که شایسته است پاسخگوی نیاز شما باشد.

دقت داشته باشید در میانه راه تغییر یک سیستم مدیریت محتوا کار چندان آسانی نیست. پس بهتر است سیستمی انتخاب کنید که نیاز به تغییر آن نباشد. در لینک زیر برخی از معروفترین و متداول‌ترین فروشگاه‌سازهای اینترنتی با یکدیکر مقایسه شده‌اند.

پس از انتخاب سیستم مدیریت محتوای وب‌سایت، نیاز است که ظاهری مناسب برای وب‌سایتتان در نظر بگیرید. یکی از ویژگی‌های ظاهر مناسب برای وب‌سایت علاوه بر زیبا بودن قالب، خاص بودن آن است. یعنی قالبی که توسط دیگران استفاده نشده باشد.

تیم توسعه و طراحی سایت وب رمز با طراحی قالب اختصاصی برای فروشگاه شما بر اساس بروزترین متدهای روز طراحی سایت حرفه ای، ظاهری مناسب و کاربرپسند را با استفاده از طراحی سایت شخصی به وب‌سایت شما خواهد بخشید.

۳. هاست مناسب تهیه کنید

فروشگاه اینترنتی - هاست مناسب

همانطور که مستحضر هستید، هاست یا میزبانی فضایی است که اطلاعات سایت شما شامل کدهای برنامه‌نویسی سیستم مدیریت محتوا، تصاویر، بانک‌های اطلاعاتی و … بر روی آن قرار می‌گیرند.

علاوه بر اینکه سرور میزبانی شما باید پایداری بالایی داشته باشد و سایت شما را در تمام ساعات شبانه‌روز در دسترس مشتریان قرار دهد، عموما فروشگاه‌های اینترنتی مصرف زیادی از منابع سرور دارند و می‌بایست سرویسی برای آن‌ها تهیه شود که پاسخگوی این نیاز باشد. یک هاست کم منبع جز کلافگی برای شما حاصلی نخواهد داشت و باعث می‌شوند نتوانید بر روی هدف فروشگاه خود تمرکز کنید.

هاست فروشگاهی وب رمز با آپتایم بالای 99.9 درصد و بهره‌گیری از بروزترین تکنولوژی‌های روز میزبانی وب مناسب‌ترین سرویس برای سایت فروشگاهی شما می‌باشد.

دیسک SSD، شتاب‌دهنده‌های xCache وmemcached، قابلیت انتخاب نسخه 4 تا 7 php و … از جمله امکانات این سرویس می‌باشند. همچنین منابع قابل توجهی از RAM و CPU در این نوع میزبانی در اختیار شما قرار داده شده است.

۴. تخصصی کار کنید

پس از آماده سازی ملزومات یک فروشگاه اینترنتی و راه‌اندازی وب‌سایت می‌بایست بر روی کسب و کار خود متمرکز شوید. بسیار دیده شده است که فروشگاه‌های اینترنتی تصمیم به فروش گستره‌ی وسیعی از انواع کالاها بدون تخصص کافی در خصوص بسیاری از محصولاتشان می‌کنند.

مشتری زمانی به شما اعتماد می‌کند که بداند در خصوص یک کالا اطلاعات کافی را دارید. اگر سؤالی در خصوص کالایی از شما بپرسد و نتوانید پاسخ مناسبی داشته باشید، به احتمال زیاد مشتری را از دست خواهید داد.

سعی کنید حتی‌المقدور برای شروع کار، نسبت به فروش کالاها یا خدمات حرفه‌ی تخصصی خودتان اقدام کنید و زیاد از این شاخه به آن شاخه نپرید. حتی فروشگاه‌های بزرگی که امروزه می‌بینید تنوع بسیاری زیادی در دسته‌بندی محصولاتشان دارند شروع کارشان با تخصص بر یک گروه از محصولات بوده است.

۵. در دسترس مشتریان باشید

فروشگاه اینترنتی - در دسترس باشید

هرچند فرهنگ خرید از فروشگاه‌های اینترنتی به میزان قابل قبولی در کشورمان جا افتاده است، اما مشتریان به هر فروشگاهی اعتماد نمی‌کنند. سعی کنید چندین راه ارتباطی با مشتریان از جمله تلفن، ایمیل و گفتگوی آنلاین داشته باشید.

در مورد فروشگاه‌های اینترنتی گفتگوی آنلاین بسیار می‌تواند در رشد فروشگاه شما مؤثر باشد. اگر بتوانید اطلاعات مورد نیاز مشتری را از طریق چت در اختیارش قرار بدهید، به احتمال خیلی زیاد به یکی از مشتریان شما تبدیل خواهد شد و از شما خرید کالا یا خدمات خواهد داشت.

بسیار مهم است که پاسخگویی به مشتریان سریع انجام شود. در خصوص گفتگوی آنلاین و تماس تلفنی که پاسخگویی طبیعتاً سرعت بالاتری دارد اما در بحث ایمیل نیز لازم است دائم ایمیل‌های دریافتی را بررسی نموده و در اسرع وقت نسبت به پاسخگویی آن‌ها اقدام نمایید.

جهت جلب توجه و تشویق مشتریان به ارسال ایمیل علاوه بر درج آدرس ایمیل در وب‌سایت خود، می‌توانید از فرم‌های تماس با ما استفاده کنید تا مشتریان با سهولت بیشتری اقدام به ارسال ایمیل کنند.

۶. شفاف باشید

همواره این نگرانی برای مشتریان وجود دارد که محصولاتی که بصورت اینترنتی خریداری می‌کنند ویژگی‌های ذکر شده در سایت فروشنده را نداشته باشد و یا به آن شکلی که توضیح داده شده است نباشد.

توضیحاتی که در خصوص کالاها در وب‌سایتتان درج می‌کنید، دقیقاً و مو به مو باید مطابق کالایی باشد که قصد فروش آن را دارید. صداقت یکی از مهمترین اصول برای رسیدن به موفقیت در فروشگاه‌های اینترنتی می‌باشد.

اگر می‌خواهید جلب اعتماد کنید شفاف باشید، این امر باعث می‌شود تصور خوبی از برند شما در ذهن مردم نقش ببندد و این موضوغ احتمال توصیه مشتریان فعلی به خرید از فروشگاه شما را به مشتریان بالقوه دیگر افزایش خواهد داد.

یکی از مواردی که توجه و اعتماد مشتری را به شما جلب می‌کند این است که پس از ثبت سفارش و خرید کالا توسط مشتری، تمامی مراحل را از طریق ایمیل و یا ترجیحاً پیامک اطاع‌رسانی نمایید.

اینکه مشتری بداند کالای خریداری شده دقیقاً چه زمانی ارسال شده است باعث آسودگی خاطر بیشتر او و مشخص شدن زمان تقریبی دریافت کالا خواهد شد.

همچنین در صورت ارسال محصولات توسط پست کد پیگیری پستی به همراه لینک رهگیری مرسوله در سایت پست را در اختیار مشتری قرار دهید تا امکان رهگیری مرسوله را بصورت آنلاین داشته باشد.

۷. بازه زمانی ارسال مشخص و سریع باشد

بهتر است مشتری بداند در چه بازه زمانی سفارش خود را دریافت خواهد کرد تا بر اساس آن برای وقت خود برنامه‌ریزی داشته باشد. از زمان‌بندی سیستم‌های ارسال محصول مثل پست و تیپاکس اطلاع حاصل کنید و بر اساس آن به مشتری زمان حدودی ترجیحاً با مشخص کردن روز و برای مشتریانی که در شهر خودتان هستند با مشخص کردن بازه زمانی بین ساعاتی خاص و امکان انتخاب بین بازه‌های مختلف فراهم کنید.

دقت داشته باشید که در صورت مشخص کردن بازه زمانی بسیار مهم است که محصول دقیقاً در همان زمان به دست مشتری برسد. اینکه بازه زمانی مشخص‌ نباشد قابل قبول تر از مشخص کردن یک بازه زمانی اما تحویل در بازه زمانی دیگری است. این کار مشتری را بسیار دلسرد خواهد کرد و در صورتی که مشتری شما برنامه‌ی ریزی مشخصی برای زمانش داشته باشد می‌تواند برای همیشه او را از فروشگاه شما روی گردان کند.

۸. خدمات پس از فروش داشته باشید

صرف فروش محصولات یا خدمات به یک مشتری نمی‌تواند تضمین کننده‌ی موفقیت یک فروشگاه اینترنتی باشد. شما به مشتریانی نیاز دارید که بیش از یکبار از شما خرید داشته باشند.

یک مشتری زمانی به فروشگاه شما بازخواهد گشت که از سفارش قبلی تجربه‌ی خوشایندی در ذهن داشته باشد. یکی از راهکارهای جلب رضایت مشتری و افزایش احتمال بازگشت او، ارائه خدمات پس از فروش محصول یا خدمات می‌باشد. سعی کنید پس از هربار خرید با مشتری ارتباط برقرار کنید و نظرش را در خصوص کالا یا محصول خریداری شده جویا شوید.

به انتقادات احتمالی مشتری گوش کنید و در صدد رفع آن برآیید. همچنین با توجه به اینکه بسیاری از کالاهایی که به صورت اینترنتی به فروش می‌رسند از طریق پست، تیپاکس یا سرویس‌های دیگر ارسال می‌شوند، با این کار اطمینان خواهید یافت که کالای فروخته شده به دست مشتری رسیده است.

تجربه نشان داده است که مشتری از تماس فروشنده پس از تحویل کالا خرسند خواهد شد و اعتماد بیشتری به فروشگاه خواهد داشت و این موضوع احتمال خرید مجدد مشتری را افزایش می‌دهد.

۹. کاربری سایت آسان باشد

فروشگاه اینترنتی - رابط کاربری آسان

فروشگاه‌های اینترنتی از هر قشری با هر سطح اطلاعاتی مشتری دارند. هر کس که به اینترنت دسترسی داشته باشد مشتری بالقوه شماست. دسترسی به بخش‌های مختلف سایت و ثبت سفارش باید به ساده‌ترین شکل ممکن باشد تا همه مشتریان بتوانند به راحتی اقدام به ثبت سفارش خودشان بکنند. حتماً یک راهنمای تصویری از چگونگی انجام مراحل ثبت سفارش تهیه کنید و لینک آن را به گونه‌ای در سایت قرار دهید تا برای مشتریان جلب توجه کند.

۱۰. تولید محتوا کنید

حتماً سعی بر این داشته باشید که در هنگام تولید محتوا، اطلاعاتی که در خصوص یک محصول درج می‌کنید توسط خودتان تولید شده باشد. کپی اطلاعات از سایر سایت‌ها باعث کاهش رتبه سایتتان در موتورهای جستجو یا اصطلاحاً افت سئو خواهد داشت.

محتوا علاوه بر متن می‌تواند شامل عکس‌های محصولات شما نیز باشد. سعی کنید از محصولاتتان از زاویه‌های مشخص تصاویر با کیفیت تهیه کنید. ترجیحاً از یک پس زمینه مشخص برای تمامی محصولات استفاده کنید. عکس دقیقاً از همان محصولی باشد که قصد فروش آن را دارید. طبیعتاً اینکه مشتری تصویر یک محصول را ببیند و محصولی با ظاهر دیگری دریافت کند چندان خوشایند نخواهد بود.

۱۱. به طور مداوم برای محصولات تخفیف در نظر بگیرید

یکی از راه‌های جلب توجه مشتریان به محصولات خاص، در نظر گرفتن تخفیف برای محصول مورد نظر است. سعی کنید در بازه‌های زمانی مختلف سود حاصل از برخی محصولات را کاهش داده و با تعیین قسمتی به عنوان محصولات تخفیف‌دار در صفحه اصلی، این محصولات را به مشتریان عرضه کنید. همچنین با ارسال خبرنامه نیز می‌توانید مشتریان قدیمی را از تخفیفات در نظر گرفته شده با خبر سازید.

۱۲. هزینه‌های پرداختی مشتری را کاملاً مشخص کنید

فروشگاه اینترنتی - هزینه‌های پرداختی

عموما فروشگاه‌های اینترنتی دو هزینه از مشتری دریافت می‌کنند. یکی برای محصول فروخته شده و دیگری هزینه ارسال. توجه داشته باشید که طی انجام مراحل ثبت سفارش ریز هزینه‌ها را دقیقاً برای مشتری مشخص نمایید تا مشتری بداند وجهی که می‌بایست پرداخت کند چقدر و بابت چه چیزی بود است.

به‌خصوص اگر در فروشگاه خود روش پرداخت در محل را دارید حتماً باید در هزینه‌ی نهایی که به مشتری نمایش داده می‌شود هزینه‌ی ارسال نیز ذکر شود تا در هنگام پرداخت مشکلی ایجاد نشود. بروز مشکلات اینچنینی، اعتماد مشتریان از را از فروشگاه شما سلب خواهد کرد.

۱۳. تبلیغات کنید

نه تنها برای فروشگاه‌های اینترنتی که یکی از پایه‌های موفقیت هر کسب و کاری تبلیغات هدفمند می‌باشد. همواره بخشی از درآمد خود را برای تبلیغات سرمایه‌گذاری کنید. یکی از روش‌های تبلیغاتی که بازخورد بالا و نتیجه رضایت‌کننده‌ای می‌تواند داشته باشد تبلیغات ادوردز گوگل است. در صورت انتخاب کلمه کلیدی مناسب می‌توانید درآمد بالایی از ورودی گوگل ادوردز کسب نمایید.

همچنین قرار دادن بنر فروشگاهتان در وب‌سایت‌های مشابه با تخصص شما می‌تواند گزینه مناسبی برای تبلیغات باشد.

مسلماً موارد عنوان شده در فوق تنها برخی از کارهایی است که بهتر است در ایجاد و مدیریت فروشگاه‌های اینترنتی مورد استفاده قرار گیرند. برای رسیدن به موفقیت راه‌های فراوانی وجود دارد که بسیاری از آن‌ها طی سال‌ها تجربه به دست می‌آیند.

2 پاسخ به “۱۳ راهکار برای موفقیت فروشگاه اینترنتی”

  1. محمد گفت:

    سلام و درود مطالبون بسیار درست و کاربردی بود متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخشی از آمار خدمات وب رمز

تعداد خدمت ارائه شده

71111
خدمات هاست و سرور
220110
خدمات ثبت دامنه
461
پروژه طراحی سایت
155
پروژه سئو سایت

در وب‌رمز رضایت مشتریان اولویت ماست

کارفرمایان در مورد ما چه می‌گویند

خانم مهندس درفشی

خانم مهندس درفشی

مدیر سایت "آژانس ارتباطات دان"
آقای مهندس منظمی

آقای مهندس منظمی

مدیر "هلدینگ گام"
خانم مهندس اسدی

خانم مهندس اسدی

مدیر دیجیتال مارکتینگ "ایران ادونچر"
آقای مهندس طالب زاده

آقای مهندس طالب زاده

مدیر مجموعه مهاجرتی - تحصیلی "کانادا از ایران"

برخی برندها که افتخار خدمت به آنها را داشتیم

جایگاه برند معظم شما اینجا خالیست

webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers

تعدادآرا: 758 - میانگین: 4.8

رأی شما ثبت شد.