جشنواره شهریور ماه وب رمز

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند (CMS) است که به دلیل کاربر پسند بودن، انعطاف پذیری و گزینه‌های سفارشی سازی محبوبیت زیادی به دست آورده است. یکی از مهم ترین ویژگی‌های وردپرس، امکان ایجاد وردپرس شبکه است.

این اصطلاح بیانگر چندین وب سایت از یک نصب واحد است که به عنوان شبکه وردپرس یا مولتی سایت شناخته می‌شود. در این مقاله به بررسی مفهوم وردپرس شبکه می‌پردازیم، کاربردهای رایج آن را بررسی می‌کنیم و راهنمای گام به گام نحوه راه اندازی مولتی سایت را ارائه می‌دهیم.

وردپرس شبکه چیست؟

مولتی سایت یا وردپرس شبکه چیست

در عصر دیجیتال امروزی، مدیریت چندین وب سایت می‌تواند یک کار دلهره آور برای صاحبان وب سایت باشد. با این حال، با ظهور شبکه‌های وردپرس یا مولتی سایت، این فرآیند بسیار آسان تر و کارآمدتر شده است.

وردپرس شبکه، مجموعه‌ای از وب‌ سایت‌های متصل به هم است که یک نصب وردپرس را به اشتراک می‌گذارند. هر وب‌ سایت در شبکه نام دامنه، محتوا و تنظیمات خاص خود را دارد، اما همه آنها فایل‌های اصلی، افزونه‌ها و تم‌های یکسانی را به اشتراک می‌گذارند.

این ویژگی به صاحبان وب سایت اجازه می‌دهد تا به راحتی چندین وب سایت را مدیریت کنند، زیرا نیازی به نصب وردپرس جداگانه برای هر سایت ندارند. با مولتی سایت، صاحبان وب سایت می‌توانند از مدیریت متمرکز، برنامه‌های کاربردی سازمانی، سازندگان وب سایت و فروشگاه سازها، سایت‌های نمایشی برای قالب‌ها، سایت‌های چند زبانه، سایت شعب و نمایندگی‌های مختلف یک سازمان و سیستم وبلاگ نویسی برای مجموعه‌های مختلف بهره مند شوند.

فرض کنید که شما یک شرکت با چندین شعبه دارید و هر شعبه نیاز به یک وب سایت دارد. با استفاده از وردپرس شبکه، شما می‌توانید همه این وب سایت‌ها را در یک پنل مدیریت کنید. به عنوان مثال، شما می‌توانید یک قالب و یک افزونه را برای همه وب سایت‌های شعب مختلف استفاده کنید و به راحتی آنها را به روز کنید.

همچنین، شما می‌توانید از یک دیتابیس مشترک استفاده کنید و همه اطلاعات را در یک محل نگهداری کنید. حتی نیاز نیست که چندین هاست خریداری کنید، خرید یک هاست وردپرس برای مولتی سایت کافی است.

پيشنهاد وب رمز: آموزش نصب وردپرس روی هاست

مهم‌ترین کاربردهای وردپرس شبکه

وردپرس شبکه به صورت ویژه برای افراد، سازمان‌ها یا مشاغلی که نیاز به مدیریت و نگهداری چندین وب سایت مرتبط دارند، مفید است. با فعال کردن Multisite، کاربران می‌توانند شبکه‌ای از سایت‌های به هم پیوسته را ایجاد و مدیریت کنند که هر کدام دامنه یا زیر دامنه منحصر به فرد خود را دارند.

بنابراین محدودیتی در خرید دامنه و اتصال به وردپرس شبکه وجود ندارد. این قابلیت می‌تواند برای سناریوهایی مانند مدیریت شبکه‌ای از وب‌سایت‌های شرکت، ایجاد و مدیریت چندین وبلاگ، یا فراهم کردن بستری برای کاربران برای ایجاد سایت‌های خود در یک شبکه بزرگ‌تر، مفید باشد.

ویژگی Multisite فرآیند مدیریت چندین سایت را ساده می‌کند و آن را به یک راه حل کارآمد برای نیازهای مختلف مدیریت وب تبدیل می‌کند. در ادامه به بررسی کاربردهای متنوع مولتی سایت می‌پردازیم:

۱- به منظور مدیریت متمرکز

یکی از مهم ترین مزایای وردپرس شبکه، مدیریت متمرکز است.صاحبان وب سایت می‌توانند چندین وب سایت را از یک داشبورد واحد مدیریت کنند. این ویژگی باعث صرفه جویی در زمان، تلاش و منابع می‌شود زیرا صاحبان وب سایت مجبور نیستند برای هر وب سایت، جداگانه وارد سیستم شوند.

آنها می‌توانند کارهایی مانند به روز رسانی پلاگین‌ها، تم‌ها و فایل‌های اصلی را به طور همزمان برای همه وب سایت‌های موجود در شبکه انجام دهند.

۲- کاربردهای سازمانی برای اعضای یک سازمان یا یک بخش

وردپرس شبکه یک راه حل عالی برای سازمان‌ها یا بخش‌هایی با چندین وب سایت است. هر وب سایت در شبکه می‌تواند بخش، شعبه یا پروژه متفاوتی را نشان دهد. این ویژگی به صاحبان وب سایت اجازه می‌دهد تا در طراحی، عملکرد و برندسازی در تمامی‌ وب سایت‌ها ثبات داشته باشند.

علاوه بر این، صاحبان وب‌سایت می‌توانند دسترسی به وب‌سایت‌های خاص را برای کاربران خاص فراهم کنند و اطمینان حاصل کنند که اطلاعات حساس فقط برای پرسنل مجاز، قابل دسترسی است.

۳- سایت سازها و فروشگاه‌ سازها

وردپرس شبکه یک راه حل ایده آل برای سازندگان وب سایت و فروشگاه سازانی است که چندین وب سایت برای مشتریان خود ایجاد می‌کنند. با وردپرس شبکه، سازندگان وب سایت و سازندگان فروشگاه می‌توانند یک وب سایت سفارشی که بخشی از یک شبکه بزرگتر است را به مشتریان خود ارائه دهند.

این ویژگی اجازه می‌دهد تا چندین وب سایت را از یک داشبورد میزبانی فروشگاه اینترنتی مدیریت کنند و به روز رسانی و پشتیبانی به موقع را آسان تر می‌کند.

۴- سایت‌های دمو برای قالب‌ها

وردپرس شبکه یک راه حل عالی برای توسعه دهندگان قالب است که می‌خواهند قالب‌های خود را به نمایش بگذارند. با استفاده از چند سایت، توسعه‌ دهندگان قالب می‌توانند سایت‌های نمایشی را برای قالب‌های خود ایجاد کنند و به مشتریان احتمالی این امکان را می‌دهند که ببینند قالب و عملکرد آن چگونه است.

این ویژگی به توسعه دهندگان قالب اجازه می‌دهد تا نمایش جامع و تعاملی بیشتری از قالب‌های خود ارائه دهند و تصمیم گیری آگاهانه را برای مشتریان بالقوه آسان تر می‌کند.

۵- سایت‌های چند زبانه

مولتی سایت یک راه حل عالی برای وب سایت‌هایی است که به چندین زبان نیاز دارند. با استفاده از چند سایت، صاحبان وب سایت می‌توانند برای هر زبان یک وب سایت جداگانه ایجاد کنند و به کاربران این امکان را می‌دهد که زبان مورد نظر خود را انتخاب کنند.

این ویژگی تضمین می‌کند که کاربران می‌توانند به زبان دلخواه خود به وب‌ سایت دسترسی داشته باشند، و باعث می‌شود تا پیمایش و درک آن آسان‌ تر شود.

۶- سایت شعبه‌ها و نمایندگی‌های مختلف یک سازمان

کاربرد مولتی سایت در شعبه‌ها و نمایندگی‌های مختلف یک سازمان

همانطور که گفتیم،‌ وردپرس شبکه یک راه حل ایده آل برای سازمان‌هایی با شعبه‌ها و نمایندگی‌های متعدد است. با استفاده از مولتی سایت، صاحبان وب سایت می‌توانند برای هر شعبه یا نمایندگی یک وب سایت جداگانه ایجاد کنند و به کاربران این امکان را می‌دهد تا به وب سایتی که بیشتر مربوط به آنها است، دسترسی داشته باشند.

این ویژگی تضمین می‌کند که کاربران می‌توانند اطلاعات مورد نیاز خود را به سرعت و به راحتی پیدا کنند و باعث می‌شود مسیریابی و درک آن آسان‌ تر شود. همین ویژگی باعث شده است که طراحی سایت با وردپرس، یک انتخاب مناسب برای صاحبان کسب و کارهای بزرگ باشد.

۷- سیستم وبلاگ دهی برای مجموعه‌های مختلف

قابلیت مولتی سایت وردپرس، یک راه حل عالی برای وبلاگ نویسانی است که می‌خواهند چندین وبلاگ ایجاد کنند. با استفاده از وردپرس شبکه، وبلاگ نویسان می‌توانند برای هر موضوع یا مجموعه یک وبلاگ مجزا ایجاد کنند و به کاربران این امکان را می‌دهد که به وبلاگی که بیشتر مربوط به آنها است، دسترسی داشته باشند.

درست مشابه کاربرد قبلی، این ویژگی تضمین می‌کند که کاربران می‌توانند اطلاعات مورد نیاز خود را به سرعت و به راحتی پیدا کنند و باعث می‌شود مسیریابی و درک آن آسان‌ تر شود.

آموزش تصویری مرحله به مرحله نصب وردپرس شبکه (مولتی سایت)

حالا که متوجه شدیم که وردپرس شبکه چیست و چه مزایایی دارد، در این قسمت به آموزش گام به گام نحوه نصب وردپرس شبکه می‌پردازیم تا از مزایای این قابلیت بهره مند شوید. 

مرحله اول:‌ تعریف multisite در wp-config

تعریف multisite در wp-config

برای فعال کردن مولتی سایت، باید خطوط زیر را به فایل wp-config.php خود اضافه کنید:

define(‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

define(‘MULTISITE’, true);

define(‘MU_PLUGINS’, ”);

define(‘MU_THEMES’, ”);

مرحله دوم:‌ راه‌ اندازی شبکه از تب ابزارها + غیر فعال‌ سازی افزونه‌ها

راه‌ اندازی شبکه از تب ابزارها + غیر فعال‌ سازی افزونه‌ها

پس از فعال کردن مولتی سایت، باید به منوی Tools > Network Setup بروید و دستورالعمل‌های روی صفحه را برای راه اندازی شبکه خود دنبال کنید. در طی این فرآیند از شما خواسته می‌شود که هر چه افزونه وردپرس دارید، به جز Akismet و Jetpack، همه را غیرفعال کنید.

پس از این کار، امکان استفاده از ویژگی وردپرس شبکه فراهم می‌شود.

مرحله سوم: ورود به بخش تنظیمات مدیریت شبکه و ورود اطلاعات مربوط به زیر دامنه‌ها

در مرحله بعد، باید به منوی Network Admin > Settings بروید و اطلاعات شبکه خود از جمله URL سایت اصلی، ایمیل مدیر شبکه و نماد سایت شبکه خود را وارد کنید. علاوه بر این، باید ساختار زیر دامنه شبکه خود را انتخاب کنید. اینها معمولا اطلاعاتی هستند که در تمام وب سایت‌های شبکه ثابت هستند.

مرحله چهارم: جایگزینی کدهای جدید

پس از وارد کردن اطلاعات شبکه خود، باید خطوط زیر را در فایل wp-config.php 

define(‘DB_NAME’, ‘database_name’);

define(‘DB_USER’, ‘username’);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘password’);

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

define(‘DB_COLLATE’, ”);

با خطوط زیر جایگزین کنید:

define(‘WP_SITEURL’, ‘http://example.com’);

define(‘WP_HOME’, ‘http://example.com’);

define(‘DB_NAME’, ‘database_name’);

define(‘DB_USER’, ‘username’);

define(‘DB_PASSWORD’, ‘password’);

define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);

define(‘DB_COLLATE’, ”);

مرحله پنجم: فعال‌ سازی و استفاده از وردپرس شبکه

پس از انجام مراحل بالا، می‌توانید با رفتن به منوی Network Admin > Sites و ایجاد اولین سایت خود، وردپرس شبکه خود را فعال کنید. هنگامی‌ که اولین سایت شما ایجاد شد، می‌توانید وارد داشبورد شبکه خود شوید و تمام سایت‌های خود را از یک مکان واحد مدیریت کنید.

نتیجه گیری

وردپرس شبکه که به عنوان مولتی سایت نیز شناخته می‌شود، یک ویژگی قدرتمند است که به صاحبان وب سایت اجازه می‌دهد تا چندین وب سایت را از یک نصب وردپرس واحد مدیریت کنند.

با مولتی سایت، صاحبان وب سایت می‌توانند از مدیریت متمرکز، برنامه‌های کاربردی سازمانی، سازندگان وب سایت و سازندگان فروشگاه، سایت‌های نمایشی برای قالب‌ها، سایت‌های چند زبانه، لذت ببرند.

در این مقاله راهنمای گام به گام راه اندازی شبکه وردپرس را ارائه کرده ایم که با دنبال کردن آنها می‌توانید وردپرس شبکه خود را راه اندازی کنید.

سوالات متداول

وردپرس شبکه و مولتی سایت وردپرس دو اصطلاحی هستند که به یک ویژگی اشاره دارند. هر دو اصطلاح مجموعه‌ای از وب سایت‌های به هم پیوسته را توصیف می‌کنند که یک نصب وردپرس را به اشتراک می‌گذارند.

تعداد وب سایت‌هایی که می‌توانید در شبکه وردپرس ایجاد کنید، به منابع موجود در سرور شما بستگی دارد. توصیه می‌کنیم برای اطمینان از عملکرد مطلوب، بیش از 100 وب سایت در یک شبکه ایجاد نکنید.

بله، شما می‌توانید وب سایت‌های وردپرسی موجود خود را به یک شبکه انتقال دهید. با این حال، توصیه می‌کنیم قبل از ادامه مهاجرت به یک شبکه، یک نسخه پشتیبان از وب سایت خود ایجاد کنید.

با رفتن به منوی Users > Your Site و انتخاب وب سایتی که می‌خواهید مدیریت کنید، می‌توانید نقش‌ها و مجوزهای کاربر را در شبکه وردپرس مدیریت کنید. از آنجا، می‌توانید نقش و مجوزهای کاربر را برای آن وب سایت خاص ویرایش کنید.

با رفتن به منوی Network Admin > Updates می‌توانید افزونه‌ها و تم‌ها را در وردپرس شبکه ارتقا دهید. از آنجا، می‌توانید افزونه‌ها و تم‌هایی را که می‌خواهید ارتقا دهید انتخاب کنید و روی دکمه Update Plugins یا Update Themes کلیک کنید.

2 پاسخ به “وردپرس شبکه چیست؟ ۷ کاربرد متداول مولتی سایت”

  1. آراز گفت:

    سلام وقت بخیر
    ما حدود پنج تا سایت داریم که میخواهیم وقتی در سایت اول محصول بذاریم این محصولات به چهار سایت دیگرمون خودکار ارسال و بارگذاری بشن و بتونیم با سایت اول موجودی هاراهم با یک کلیک در سایت اول در چهار سایت دیگر مدیریت کنیم
    ایا میتونیم از این سیستم استفاده کنیم؟ میتواند جوابگو باشد؟ یا راه حل بهتری دارید؟
    و اینکه این امکان هست که قیمت محصولات را به طور دستی در هر یک از سایت بالا پایین کنیم و متفاوت از هم باشن؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    • تیم سئو گفت:

      سلام
      وقت شما هم بخیر
      با توجه به تخصصی بودن سوالتان پیشنهاد می‌کنم با شماره تلفن 02122118971 تماس بگیرید تا راهنمایی‌های لازم به شما ارائه شود.

      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگزیده مقالات وب رمز

با خواندن مقالات و بلاگ پست های ارزشمند به دانش خود بیافزاییم:

بخشی از آمار خدمات وب رمز

تعداد خدمت ارائه شده

71111
خدمات هاست و سرور
220110
خدمات ثبت دامنه
461
پروژه طراحی سایت
155
پروژه سئو سایت

در وب‌رمز رضایت مشتریان اولویت ماست

کارفرمایان در مورد ما چه می‌گویند

خانم مهندس درفشی

خانم مهندس درفشی

مدیر سایت "آژانس ارتباطات دان"
آقای مهندس منظمی

آقای مهندس منظمی

مدیر "هلدینگ گام"
خانم مهندس اسدی

خانم مهندس اسدی

مدیر دیجیتال مارکتینگ "ایران ادونچر"
آقای مهندس طالب زاده

آقای مهندس طالب زاده

مدیر مجموعه مهاجرتی - تحصیلی "کانادا از ایران"

برخی برندها که افتخار خدمت به آنها را داشتیم

جایگاه برند معظم شما اینجا خالیست

webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers
webramz customers

تعدادآرا: 21 - میانگین: 4.7

رأی شما ثبت شد.