کد EPP (که به نام کد مجوز یا Auth Code نیز شناخته میشود) یک رمز عبور منحصربهفرد برای دامنه اینترنتی شماست که برای افزایش امنیت دامنه و جلوگیری از انتقال غیرمجاز آن ضروری است. این کد هنگام درخواست انتقال دامنه از یک ثبتکننده (Registrar) به ثبتکننده دیگر (مثلاً انتقال به وبرمز) مورد نیاز است و مالکیت شما را تایید میکند. در این مقاله، با کاربرد و نحوه دریافت این کد مهم آشنا میشویم.
کد EPP یکی از روشهای حفاظت در برابر انتقال غیرمجاز نام دامنه است. شروع انتقال نام دامنه از یک ثبت کننده به ثبت کننده دیگر برای یک نام دامنه بدون کد EPP مرتبط با آن امکان پذیر نیست. در این مقاله به شما خواهیم گفت EPP Code چیست و در ادامه با کاربردها و نحوه دریافت آن آشنا خواهیم شد.
کد EPP چیست؟
EPP (Extensible Provisioning Protocol) کدی است که توسط ثبتکننده فعلی دامنه شما تولید شده و برای تأیید هویت مالک و صدور مجوز انتقال به ثبتکننده جدید استفاده میشود. این کد معمولاً ترکیبی از حروف و اعداد (۶ تا ۱۶ کاراکتر) است. داشتن این کد برای فرآیند انتقال دامنه به وبرمز یا هر ثبتکننده دیگری الزامی است.
برای دریافت کد EPP از ثبت کننده فعلی خود، به سادگی با آنها تماس بگیرید و به طور خاص اعلام کنید که میخواهید “EPP Code” یا “EPP Key” را برای نام دامنه ای که میخواهید منتقل کنید، دریافت کنید.
برای انتقال یک دامنه اینترنتی از یک ارائه دهنده به ارائه دهنده دیگر لازم است که کد اعتبار دامنه خود را داشته باشید. کد auth با عنوان های زیر نیز شناخته میشود:
- auth info code
- authorization code
- domain password
- transfer code
- EPP code
این کد، الفبایی منحصراً در اختیار مالک دامنه قرار میگیرد تا از انتقال دامنه بدون مجوز شخص ثالث جلوگیری شود.
به طور کلی کد auth کدی است که از ترکیب اعداد و حروف تشکیل میشود. میتواند طول متغیری داشته باشد، معمولاً از 6 تا 16 کاراکتر میباشد. این کد را میتوان با توجه به پسوند دامنه نام های مختلفی گذاشت.
کاربرد EPP Code
کاربرد اصلی کد EPP، افزایش امنیت و جلوگیری از انتقال غیرمجاز دامنه است. فقط مالک دامنه، که اطلاعات آن در سوابق WHOIS ثبت شده، میتواند این کد را از ثبتکننده فعلی دریافت و برای شروع فرآیند انتقال دامنه به ثبتکننده جدید ارائه دهد. این فرآیند معمولاً با تمدید دامنه برای یک سال نیز همراه است.
فقط صاحب دامنه میتواند با تغییر اطلاعات ثبت، تمدید دامنه یا درخواست انتقال آن را مدیریت کند. استفاده از این سیستم به گونه ای معرفی شد که انتقال دامنه فقط توسط صاحب دامنه قابل درخواست باشد. با طی پروسه انتقال، تمدید دامنه شما برای یکسال نیز انجام میشود.
اگر میخواهید دامنه ای را از یک ارائه دهنده به ارائه دهنده دیگر منتقل کنید، باید:
- کد را از ارائه دهنده فعلی خود درخواست کنید
- یک درخواست انتقال به ارائه دهنده ای که میخواهید به آن تغییر دهید ارسال کنید
- کد و سایر داده های لازم را به ارائه دهنده جدید بدهید.
- این روش، یکی از رویه های امنیتی علاوه بر بلوک انتقال است، گزینه ای که میتواند برای جلوگیری از انتقال غیرمجاز دامنه فعال شود.
نحوه دریافت EPP Code (کد انتقال دامنه)
۱- آموزش دریافت EPP Code برای دامنههای بین المللی
برای دریافت کد EPP دامنههای عمومی (مانند .com, .net, .org)، باید به پنل مدیریت دامنه خود نزد ثبتکننده فعلی مراجعه کنید. طبق قوانین ICANN، این کد فقط به مالک دامنه (که اطلاعاتش در WHOIS ثبت شده) ارائه میشود. پس از دریافت کد، میتوانید درخواست انتقال دامنه خود را در وبرمز ثبت نمایید. توجه کنید که معمولاً ۶۰ روز پس از ثبت دامنه جدید یا انتقال قبلی، امکان انتقال مجدد وجود ندارد.
قبل از انتقال به شرکت دیگری، کد مجوز (کد اعتبار، کد EPP یا کلید انتقال) را برای دامنه های خود دریافت کنید. شما نمیتوانید دامنه را ظرف 60 روز پس از ثبت جدید یا انتقال از یک ثبت کننده دیگر، یا در برخی موارد ظرف 60 روز پس از تغییر نام یا نام خانوادگی، سازمان یا آدرس ایمیل اطلاعات تماس دامنه، انتقال دهید.
- جهت دریافت کد انتقال، به پنل دامنه خود وارد شوید.
- برای دسترسی به صفحه تنظیمات دامنه، دامنه خاصی را که میخواهید منتقل کنید انتخاب کنید.
- در قسمت تنظیمات اضافی، انتقال دامنه را انتخاب کنید.
- جزئیات چک لیست انتقال را مرور کنید.
- Continue with transfer را انتخاب کنید.
۲- آموزش دریافت EPP Code برای دامنه ایران (دامنه ir)
فرآیند انتقال دامنههای ملی .ir
کمی متفاوت است و از طریق سامانه ایرنیک (IRNIC) انجام میشود. مالک فعلی باید در پنل ایرنیک خود، درخواست فروش دامنه را ثبت و رمز انتقال را دریافت کند و به مالک جدید (خریدار) بدهد تا فرآیند انتقال دامنه .ir تکمیل شود. وبرمز شما را در این فرآیند راهنمایی میکند
منتظر بمانید تا دارندهٔ جدید (خریدار) عملیات مورد نیاز را انجام دهد سپس در قسمت «انتقال دامنه » دکمه مشاهده درخواست را کلیک کنید. درخواست تغییر مالکیت دامنه را تایید یا رد کنید.
سپس جهت انتقال دامنه ملی ir بسته به اینکه صاحب امتیاز فعلی(فروشنده)، شخص حقیقی یا حقوقی باشد، مرکز ثبت دامنه مدارکی را جهت تایید انتقال درخواست خواهد کرد.
نتیجه گیری
کد EPP یک لایه امنیتی مهم برای مدیریت دامنه شماست و دریافت و نگهداری امن آن برای فرآیند انتقال دامنه ضروری است. فعال کردن محافظت WHOIS (در صورت ارائه توسط ثبتکننده) نیز میتواند به پنهان ماندن اطلاعات حساس شما کمک کند. برای ثبت و خرید دامنههای خود با اطمینان، از خدمات وبرمز استفاده کنید.
خوب است که همیشه از داده های خود محافظت کنید. برای جلوگیری از هر گونه مشکلی، میتوانید محافظت Whois را فعال کنید که به شما امکان میدهد تمام داده های حساس خود را پنهان کنید. این از تماس اشخاص ثالث بدون درخواست با شما جلوگیری میکند.
با ثبت دامنه در وبرمز، حضور آنلاین خود را تضمین کنید و در دنیای دیجیتال بدرخشید!
دیدگاهتان را بنویسید