به طور خلاصه ادان دامنه توانایی ایجاد نام دامنه / وب سایتهای اضافی در یک پنل مدیریتی است که میتواند یک وب سایت کاملا متفاوت با دامنه اصلی باشد.
در واقع برای این که بهتر متوجه شوید که Addon domain چیست میتوان این طور در نظر گرفت که شما میتوانید دقیقاً همان کاری که برای دامنه اصلی انجام میدهید یعنی ایجاد آدرسهای ایمیل، فورواردر، پایگاه داده و موارد دیگر را روی ادان دامنه نیز ایجاد کنید.
در این مقاله به طور کامل به شما خواهیم گفت Addon domain چیست و در ادامه با نحوه حذف و اضافهکردن روی هاست و تفاوت آن با سابدامنه آشنا خواهیم شد.
ادان دامین چیست؟
یکی از خلاقانهترین ویژگیهای یک بسته میزبانی وب، ادان دامنه (Addon domain) است. یک ویژگی بسیار مفید که در هنگام خرید دامنه و هاست، بایستی در نظر گرفت ویژگی افزودن ادان دامنه است که در حالی که دامنه اصلی خود را روی آن میزبانی میکنید، به شما امکان ایجاد و مدیریت بیش از یک وب سایت برای میزبانی وب را میدهد.
بدین معنا که شما میتوانید تصور کنید که دامنه جدیدی خریداری نموده و میخواهید آن را از صفر طراحی و راهاندازی نمایید. شما میتوانید از امکاناتی نظیر خرید گواهینامه SSL، تغییر DNSهای دامنه و تنظیمات مربوط به رکوردهای dns و سایر ویژگیهای دامنه اصلی بر روی ادان دامین خود استفاده نمایید.
تفاوت ساب دامنه و ادان دامنه چیست؟
ساب دامنه (Sub domain) یک وب سایت با محتوای منحصر به فرد خود است، اما نیازی به ثبت دامنه جدیدی برای آن ندارید. این بدان معنا است که شما از یک نام دامنه موجود استفاده میکنید و تنها کافی است www ابتدای نام دامنه خود را به نام دیگری تغییر دهید. به طور مثال زیر دامنههایی مانند forums.webramz.com ،help.webramz.com ،sales.webramz.com را با فرض اینکه دامنه اصلی webramz.com هست میتوانید داشته باشید.
از طرفی ادان دامنه وب سایت با محتوای منحصر بهفرد خود است. با این تفاوت که اسم دامنه آن کاملا متفاوت با دامنه اصلی میباشد و قبل از میزبانی این نوع دامنه، شما ملزم به ثبت نام دامنه جدید هستید.
همچنین در نظر داشته باشید که دامنه پارک شده (Parked domain) یک وب سایت منحصر به فرد نیست. اما این نام به نام دامنه اصلی میزبانی شما ریدایرکت میشود و دقیقاً مانند نام مستعار وب سایت عمل میکند.
وبرمز روی کدام سرویسهای اشتراکی دامین افزوده ارائه میدهد؟
در صورتی که نیاز به ویژگی ادان دامنه دارید، میتوانید از پلنهای هاست وردپرس وب رمز استفاده نمایید. به عنوان مثال پلانهایی نظیر WP32، WP16 و WP64 هاست حرفهای وردپرس قابلیت اضافه کردن دامین دارند.
نحوه اضافه کردن ادان دامین در هاست
۱. اضافه کردن ادان دامین در سی پنل
برای افزودن ادان دامنه در سی پنل، میتوانیم از ویژگی cPanel’s Addon Domains، در بخش Domains از رابط گرافیکی سی پنل استفاده کنیم.
جهت این کار نام دامنه را در قسمت New Domain Name وارد کنید.
اطمینان حاصل کنید که نام کاربری FTP در قسمت بعدی متناسب با نیاز شما باشد. همچنین میتوانید آن را به صورت مقدار پیشفرض خود، قرار دهید.
سپس اطمینان حاصل کنید که فایل root مورد نظر در مکان مناسب قرار دارد. همچنین میتوانید از مقدار پیش فرض آن استفاده کنید.
رمز مورد نظر FTP جهت استفاده در این دامنه را در قسمت مناسب وارد کرده و تأیید کنید. در نهایت روی دکمه Add کلیک کنید.
۲. اضافه کردن ادان دامین در دایرکت ادمین
برای افزودن ادان دامنه در دایرکت ادمین، وارد دایرکت ادمین خود شوید. سپس در منوی اصلی دایرکت ادمین، در صفحه اصلی گزینه مدیر حساب را انتخاب نموده و به بخش تنظیم دامنه (Domain Setup) بروید. سپس روی دکمه افزودن جدید کلیک کنید. در کادر مربوطه نام دامنه ای را که میخواهید به عنوان ادان دامنه اضافه کنید وارد کنید. در نهایت روی CREATE کلیک کنید.
تفاوت بین یک ادان دامین و یک اکانت سی پنل
اگر شما دارای اکانت ریسلری (Reseller)، VPS (سرور مجازی) یا حساب میزبانی اختصاصی هستید، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که تفاوت ادان دامنه با اکانت سی پنل چیست؟
ادان دامنه یکی از ویژگی های سی پنل است که در آن میتوانید بیش از یک وب سایت را میزبانی کنید. اما از طرف دیگر، حساب های ریسلری، سرور مجازی یا هاست اختصاصی میتوانند چندین حساب سی پنل جداگانه ایجاد کنند.
اضافهکردن ادان دامین با ثبت دامنه و بدون ثبت دامنه
همانطور که قبلا نیز توضیح داده شد، ادان دامنه یک دامنه کاملا متفاوت میباشد و حتی نام دامنه و محتوای سایت آن با دامنه اصلی متفاوت میباشد. همچنین میتوانید ایمیل و دیتابیس جداگانه روی آن داشته باشید. در نتیجه برای داشتن ادان دامنه نیاز به ثبت دامنه جدید میباشد و شما میتوانید روی یک هاست اشتراکی در صورت امکان، چندین دامنه متفاوت داشته باشید.
تغییر آدرس روت (ریشه) دامین افزوده شده
در صورتی که دامنه addon را به یک پوشه نادرست اشاره دادید و یا به هر دلیل نظر خود را در مورد پوشه اصلی سایت مورد نظر تغییر دادید، میتوانید با استفاده از مراحل زیر آدرس روت ادان دامنه را تغییر دهید. جهت این کار، روی Addon Domains کلیک کنید. سپس در زیر ستون Document Root، در کنار دامنه ای که میخواهید آن را ویرایش کنید، کلیک کنید. سپس در اینجا میتوانید پوشه جدیدی را که میخواهید به عنوان فولدر روت ادان دامنه داشه باشید را وارد کنید و روی Change کلیک کنید.
اکنون باید یک پنجره جدید باز شده و مسیر فایل ریشه را به روز میکند. بعد از اینکه پنجره بازشو به روز شد، روی تأیید کلیک کنید.
حذف دامین افزوده
جهت حذف ادان دامنه در سی پنل، کافی است روی گزینه Addon Domains کلیک کنید. سپس در لیست ادان دامنه، دامنه مورد نظر خود را پیدا کنید. حال کافی است در کنار ادان دامنه مربوطه، روی گزینه حذف کلیک کنید.
کلام آخر
مالکیت دامنه یکی از مزایای داشتن ادان دامنه است، چرا که میتوانید هر چند دامنه که میخواهید با نام خود داشته باشید. مزیت دیگر، به لطف فضای ذخیره سازی و رابط ترکیبی آن، مدیریت ساده و راحت دامنهها است.
با کمک ادان دامنه میتوان چندین وب سایت مجزا را روی یک سرویس هاست مدیریت نمود و همه آنها را از طریق یک کنترل پنل، یک سیستم مدیریت فایل و یک دسترسی FTP قابل مدیریت هستند.
دیدگاهتان را بنویسید