از برخی جهات سرورهای کلود مانند سرورهای فیزیکی عمل می کنند اما عملکردی که آنها فراهم می کنند میتواند بسیار متفاوت باشد.زمانی که مشتری هاست ابری را انتخاب میکند، فضای مجازی به جای فضای فیزیکی اجاره و یا خریداری کرده است و هزینه فضا و منابع مورد استفاده در دوره زمانی مشخص را پرداخت می کند.در این مقاله شما را با هاست کلود (Cloud)و مزایای آن آشنا خواهیم شد .
به طور سنتی دو گزینه اصلی برای هاستینگ وجود دارد:
هاست اشتراکی و هاست اختصاصی.
هاست اشتراکی گزینه ارزانتری است که منابع سرور آن بین مشتریان به اشتراک گذاشته می شود. از معایب هاست اشتراکی یا هاست cPanel می توان به عدم انعطاف پذیری و محدودیت مصرف منابع اشاره کرد.
هاست اختصاصی مثل هاست وردپرس نوع پیشرفته هاستینگ محسوب می شود که مشتری یک و یا چند سرور فیزیکی را به طور کامل خریداری می کند و تمام منابع آن در دسترس قرار می گیرد. سرور اختصاصی باعث می شود کاربر کنترل کامل روی میزبانی خود داشته باشد. از آنجایی میزان منابع باید پیش بینی شود تا از پس ترافیک برآید، اگر این منابع کم درنظر گرفته شود زمانی که سایت با ریکوئست و ترافیک بالا مواجه شود سرور دچار اختلال خواهد شد و اگر این منابع زیاد در نظر گرفته شود در صورت عدم نیاز به آن ها هزینه آن باید پرداخت شود.
هاست کلود به مشتریان بهترین راه حل را خواهد داد. زیرا منابع می تواند در صورت نیاز افزایش و در صورت عدم نیاز کاهش یابد و این انعطاف پذیری باعث کارایی هزینه خواهد شد.
برخلاف سرورهای اختصاصی، سرور مجازی کلود می تواند روی هایپروایزر نیز اجرا شود. نقش هایپروایزر کنترل ظرفیت سیستم عاملها است بنابراین هر جا که نیاز باشد اختصاص ظرفیت انجام می شود. در هاستینگ کلود از سرورهای کلود متعدد استفاده میشود که در دسترس مشتریان خواهد بود. هر زمان که مشتری به منابع بیشتر نیاز داشته باشد اختصاص منابع انجام خواهد شد و زمانی که یکی از این سرورها از کار بیافتد دیگر سرورها جایگزین آن خواهند شد.
پیشنهاد وب رمز: هاست چیست؛ ۸ نوع میزبانی وب که باید بشناسید
مزایای کلیدی سرورهای کلود عبارتند از:
انعطاف و مقیاس پذیری: این مزیت باعث می شود منابع اضافی هر زمان که مورد نیاز باشد اختصاص یابد.
مقرون به صرفه بودن: مشتریان فقط آنچه را که در یک زمان خاص استفاده کرده اند پرداخت خواهند کرد.
سهولت راه اندازی: سرورهای کلود به تنظیمات اولیه زیادی نیاز ندارد.
قابلیت اطمینان: با توجه به تعداد سرورهای موجود، اگر مشکلی در یک و یا چند سرور به وجود آید، منابع از دیگر سرورها تامین خواهد شد به طوری که مشتریان اصلا متوجه این موضوع نخواهند شد.
منبع : gtt.net