افزایش سرعت وردپرس شما می‌تواند به چندین روش به وب سایت شما کمک کند. کاربران شما راضی خواهند بود، موتورهای جستجوی شما راضی خواهند بود و در نتیجه رشد و رونق کسب و کار وشما اتفاق خواهد بود.

متأسفانه، وردپرس همیشه ارائه صفحات سریع به بازدیدکنندگان را میسر نمی‌کند. اما خوشبختانه راه‌های زیادی برای افزایش سرعت وردپرس و نیز افزایش عملکرد وب سایت وردپرسی شما وجود دارد. در این مقاله شما را با ۲۵ روش افزایش سرعت در وردپرس آشنا خواهیم کرد.

چرا باید سرعت وردپرس را افزایش داد؟

چرا باید سرعت وردپرس را افزایش داد؟

سرعت پایین وب‌سایت نه تنها کاربران را فراری می‌دهد، بلکه تأثیر منفی مستقیمی بر سئوی سایت و رتبه شما در گوگل دارد. گوگل صراحتاً سرعت صفحه را به عنوان یک فاکتور رتبه‌بندی در نظر می‌گیرد (Core Web Vitals). افزایش سرعت وردپرس به بهبود تجربه کاربری، کاهش نرخ پرش و افزایش نرخ تبدیل کمک می‌کند.

طبق گفته گوگل، وب سایت شما باید در دو ثانیه یا کمتر بارگیری شود. در غیر این صورت بازدیدکنندگان شروع به از دست دادن علاقه خود می‌کنند. عملکرد صفحه نیز یکی از عوامل تاثیرگذار در سئو و رتبه بندی است که توسط موتورهای جستجو از جمله گوگل استفاده می‌شود. هر چه سایت شما سریعتر باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که در بالای SERP به یک نقطه مطلوب برسید.

اما، وردپرس به تنهایی در سرعت تخصص ندارد. علت این تا حد زیادی به دلیل نحوه عملکرد وردپرس است: هنگامی‌که شخصی از صفحه ای در سایت شما بازدید می‌کند، وردپرس به صورت پویا صفحه را با کشیدن داده‌ها از منابع مختلف – مانند پایگاه داده وردپرس و فایل‌های موضوع – و سپس ترکیب آنها در یک فایل HTML که ارسال می‌شود، می‌سازد.

به‌علاوه، تم‌ها و افزونه‌های وردپرس همگی منابع ارزشمند سرور را مصرف می‌کنند، حتی اگر فعالانه از آنها در سایت خود استفاده نکنید. بسیاری از مواردی که به طور همزمان روی سرور وب شما اجرا می‌شوند، منابع آن را کاهش می‌دهند، سرعت صفحات شما را کاهش می‌دهند و تبدیل‌ها را خنثی می‌کنند.

روش‌های افزایش سرعت سایت در وردپرس

روش‌های افزایش سرعت سایت در وردپرس

۱.یک ارائه دهنده هاست قابل اعتماد انتخاب کنید:

یک ارائه دهنده هاست قابل اعتماد انتخاب کنید

مهم‌ترین فاکتور در سرعت سایت، کیفیت میزبانی وب است. خرید هاست وردپرس از یک ارائه‌دهنده معتبر مانند وب‌رمز که از سخت‌افزار قوی (مانند حافظه NVMe) و وب‌سرور بهینه (مانند Litespeed) استفاده می‌کند، پایه و اساس یک سایت سریع است. راهنمای انتخاب هاست را ببینید.

۲. تست‌های عملکرد را اجرا کنید.

تست‌های عملکرد را اجرا کنید.

اگر بخواهیم بفهمیم سایت شما از نظر عملکرد در کجا قرار دارد، هیچ معیار جامعی وجود ندارد که این را خلاصه کند، زیرا عملکرد بر اساس منطقه جغرافیایی هر بازدیدکننده، قدرت اتصال به اینترنت و اینکه آیا سایت شما توسط مرورگر آنها ذخیره شده است یا نه متفاوت است.

سرعت صفحه نیز در صفحات سایت شما بسته به مقدار و نوع محتوای هر یک متفاوت خواهد بود. صفحات اصلی وب‌سایت معمولاً برای تخمین سرعت بارگذاری مورد استفاده قرار می‌گیرند، اگرچه شما باید سایر صفحات پربازدید دیگر را نیز آزمایش کنید.

برای به دست آوردن بهترین تخمین، سایت خود را با یک ابزار سنجش عملکرد رایگان مانند Website Grader آزمایش کنید. فقط URL صفحه اصلی خود را کپی نموده و ببینید که سایت شما چگونه کار می‌کند. این ابزار و بسیاری دیگر حتی پیشنهاداتی برای سرعت ارائه می‌دهند که می‌توانید آنها را اعمال کنید، سپس دوباره امتحان کنید.

۳. هسته وردپرس، قالب و افزونه‌ها را به روز کنید.

هسته وردپرس، قالب و افزونه‌ها را به روز کنید.

به‌روزرسانی‌ها نه تنها شامل وصله‌های امنیتی وردپرس هستند، بلکه اغلب بهبودهای عملکردی نیز دارند. مطمئن شوید هسته وردپرس، قالب فعال و تمام افزونه‌های نصب شده شما به‌روز هستند. خدمات پشتیبانی وردپرس می‌تواند این فرآیند را مدیریت کند.

۴. صفحه بندی نظرات

صفحه بندی نظرات

ممکن است نظرات را صرفاً به عنوان محتوای سایت در نظر نگیرید، اما وردپرس باید قسمت نظرات شما را همانند محتوای اصلی شما در صفحه بارگذاری کند. اگر بخش نظرات شما به ویژه فعال است، می‌توانید با صفحه بندی نظرات خود در زمان بارگذاری صرفه جویی کنید.

با قرار دادن نظرات در یک صفحه جداگانه، به صفحه اصلی محتوای کمتری برای بارگذاری می‌دهید و به خوانندگان اجازه می‌دهید نظرات را در یک پست تنها در صورت تمایل بارگذاری کنند.

۵. از آخرین نسخه PHP استفاده کنید

از آخرین نسخه PHP استفاده کنید.

PHP زبان برنامه نویسی است که تمام وب سایت‌های وردپرس را قدرت می‌دهد. این زبان یک زبان سمت سرور است، به این معنی که فایل‌های آن در وب سروری که سایت شما را میزبانی می‌کند ذخیره و اجرا می‌شود. مانند تم‌ها و پلاگین‌ها، PHP همچنین به روز رسانی‌های گاه به گاه را برای اجرای کارآمدتر منتشر می‌کند که به نوبه خود به بارگذاری سریعتر صفحات شما کمک می‌کند.

۶. بهینه سازی تصاویر

بهینه سازی تصاویر

افزونه‌های کش با ذخیره نسخه‌های ثابت (HTML) صفحات شما، بار پردازشی سرور و دیتابیس را کاهش داده و سرعت تحویل محتوا به کاربر را به شدت افزایش می‌دهند. بهترین افزونه‌های کش وردپرس را بشناسید. برخی سرویس‌های هاست وردپرس مانند وب‌رمز، از کش در سطح سرور (مانند Litespeed Cache) نیز بهره می‌برند.

۷. اندازه فایل‌های CSS و جاوا اسکریپت را کاهش دهید.

CSS و جاوا اسکریپت برای سایت شما اساسی هستند – آنها صفحات شما را فراتر از دیوارهای HTML ساده ارتقا می‌دهند. با این حال، هر بار که بازدیدکننده صفحه ای را بارگذاری می‌کند، این فایل‌ها باید از سرور وب شما به یک مرورگر وب ارسال شوند. بنابراین، هرچه بتوانید این فایل‌ها را کوچک‌تر کنید بدون اینکه بر ظاهر و عملکرد سایتتان تأثیر بگذارد، صفحات شما سریع‌تر بارگذاری می‌شوند.

۸. حذف افزونه‌های استفاده نشده

حذف افزونه‌های استفاده نشده

وقتی صحبت از افزونه‌های وردپرس می‌شود کیفیت بهتر از کمیت است. از آنجایی که هر افزونه مانند یک نرم افزار کوچک در وب سایت شما است، اجرای بیش از حد به طور همزمان می‌تواند بر زمان بارگذاری سایت شما تأثیر منفی بگذارد.

حتی اگر از افزونه خاصی استفاده نمی‌کنید، این احتمال وجود دارد که در پس زمینه کارهای غیر ضروری انجام دهد و منابع را مصرف کند. ممکن است زمان آن رسیده باشد که تعداد انها را کم کنیم.

۹. فقط پلاگین‌های با کیفیت بالا نصب کنید.

اکنون که با از بین بردن افزونه‌های غیرضروری خود به بخش کمیت رسیدگی کرده اید، مطمئن شوید که افزونه‌هایی که در اطراف خود نگه می‌دارید با کیفیت هستند.

افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس به گونه‌ای کدگذاری شده‌اند که منابع سرور مورد نیاز خود را تنها در مواقعی که نیاز دارند مصرف می‌کنند. این افزونه‌ها همچنین از نظر کد سبک هستند و فضای ذخیره سازی زیادی را در سرور شما اشغال نمی‌کنند و به طور مرتب به روز می‌شوند تا با به روز رسانی‌های اصلی وردپرس هماهنگی داشته باشند.

۱۰. از CDN استفاده کنید.

از CDN استفاده کنید.

شبکه توزیع محتوا (CDN) فایل‌های استاتیک شما را در سرورهای مختلف در سراسر جهان کپی کرده و آن‌ها را از نزدیک‌ترین سرور به کاربر ارائه می‌دهد. این کار تأخیر شبکه را کاهش و سرعت بارگذاری را افزایش می‌دهد. سرویس‌هایی مانند کلودفلر (Cloudflare) خدمات CDN (اغلب رایگان) ارائه می‌دهند.

۱۱. از یک تم سبک استفاده کنید.

از یک تم سبک استفاده کنید.

مانند افزونه‌ها، قالب وردپرس فعال شما ممکن است بار غیرضروری را روی سرور وب شما وارد کند. تم‌هایی که مملو از تصاویر و جلوه‌های باکیفیت هستند ممکن است جذاب به نظر برسند، اما هزینه ای دارند.

افکت‌های فانتزی می‌توانند به کد زیادی نیاز داشته باشند، و بسیاری از تم‌ها به طور ناکارآمد برنامه‌ریزی می‌شوند، که هر دو اندازه فایل‌ها را افزایش می‌دهند و عملکرد صفحه شما را کاهش می‌دهند.

۱۲. سعی کنید محتوای خود را با lazy load بارگذاری کنید

سعی کنید محتوای خود را با lazy load بارگذاری کنید

اگر وردپرس شما دارای تصاویر زیادی است، می‌توانید بارگذاری تنبل را نیز اجرا کنید. به جای رندر کامل همه تصاویر در یک صفحه در اولین بارگیری صفحه، بارگذاری تنبل فقط تصاویری را که در پنجره مرورگر کاربر ظاهر می‌شوند بارگیری می‌کند و بارگیری بقیه را تا زمانی که کاربر به سمت پایین اسکرول کند به تعویق می‌افتد.

۱۳. ویدیوها را روی سرور خود میزبانی نکنید

ویدیوها را روی سرور خود میزبانی نکنید

از بین انواع فایل‌هایی که می‌توانید در سرور میزبانی وب خود ذخیره کنید، ویدئوها یکی از منابع پرمصرف هستند. آنها فضا را مصرف می‌کنند و می‌توانند در هنگام بارگذاری صفحه شما را تا حد زیادی کند کنند. ذخیره حتی یک ویدیو در سرویس شما می‌تواند به عملکرد شما آسیب برساند.

📝 چنانچه وب سایت شما ویدیو محور است یا تعداد ویدیوهای زیادی دارید، تهیه هاست دانلود در کنار هاست وردپرس می‌تواند مشکل شما را به شکل کامل برطرف کند.

۱۴. فشرده‌سازی فایل‌ها با GZIP

فشرده سازی فایل‌ها با GZIP

GZIP یک روش فشرده سازی بدون ضرر است که به طور گسترده برای ارسال فایل‌ها از طریق اینترنت استفاده می‌شود. GZIP می‌تواند اندازه فایل‌ها را تا 70% کاهش دهد و فایل‌ها را در زمان بسیار کمتر و با قدرت محاسباتی کمتر نسبت به سایر روش‌های فشرده سازی فشرده می‌کند.

هنگامی‌که فشرده سازی GZIP را روی وب سایت خود اعمال می‌کنید، فایل‌های شما سریعتر برای کاربران ارسال می‌شود زیرا از پهنای باند بسیار کمتری نسبت به فایل‌های فشرده نشده استفاده می‌کنید.

۱۵. اسکریپت‌های خارجی را محدود کنید

اسکریپت‌های خارجی را محدود کنید.

اسکریپت‌های خارجی فایل‌های کدی هستند که وب سایت شما از آنها استفاده می‌کند، اما در وب سرور خود ذخیره نمی‌شوند. این نوع اسکریپت‌ها با ابزارها و افزونه‌های تجزیه و تحلیل شخص ثالث مانند Google Analytics و Crazy Egg، شبکه‌های تبلیغاتی مانند Google AdSense و جاسازی‌های رسانه‌های اجتماعی مانند «برای توییت کلیک کنید» رایج هستند. بسیاری از تم‌های وردپرس نیز برای بارگیری فایل‌های جاوا اسکریپت، فایل‌های CSS و سایر رسانه‌ها به اسکریپت‌های خارجی متکی هستند.

۱۶. افزونه کش وردپرس را نصب کنید.

افزونه کش وردپرس را نصب کنید.

اغلب، مسائل مربوط به عملکرد وردپرس را می‌توان با روشی که وردپرس صفحات وب را در سمت سرور جمع می‌کند، بررسی کرد.

هر بار که یک بازدیدکننده یک صفحه وب را از یک سایت غیر کش درخواست می‌کند، PHP روی سرور وردپرس شما باید تمام محتوای مربوطه را از پایگاه داده وردپرس شما بازیابی کند، آن را در یک فایل HTML جمع کند و آن فایل را برای مشتری ارسال کند. این روش مزایای خود را دارد، از جمله صرفه جویی در فضای سرور و امکان محتوای پویا وب سایت. اما، زمان و انرژی بیشتری نسبت به ارسال یک صفحه وب از پیش نوشته شده می‌طلبد.

یک افزونه کش کل این فرآیند را ساده می‌کند. هر صفحه HTML را در سایت شما با PHP می‌سازد، سپس این صفحات HTML کامل را ذخیره می‌کند که در صورت درخواست برای بازدیدکنندگان بعدی ارسال می‌شود. با رد شدن از فرآیند ساخت، محتوای شما سریعتر به بازدیدکنندگان می‌رسد.

۱۷. طراحی و محتوای صفحه خود را ساده کنید

طراحی و محتوای صفحه خود را ساده کنید

در اینجا نکته ای وجود دارد که برای هر وب سایتی کاربرد دارد – اگر می‌خواهید زمان بارگذاری را کاهش دهید، محتوای کمتری برای بارگیری مرورگرها ارائه دهید. به عبارت دیگر، طرح‌های خود را ساده کنید.

در حدود ۱۰ سال گذشته، طراحی وب به سمت طراحی‌های مینیمال تر حرکت کرده است. این به دلایل مختلفی منطقی است، از جمله این واقعیت که صفحات ساده‌تر به سادگی منابع کمتری مصرف می‌کنند و سریع‌تر در مرورگرها بارگیری می‌شوند.

۱۸. پایگاه داده وردپرس خود را مرتب کنید

پایگاه داده وردپرس خود را مرتب کنید.

داده‌های اضافی مانند رونوشت‌ها، نظرات اسپم و داده‌های گذرا باعث کندی دیتابیس می‌شوند. از افزونه‌ها یا روش‌های دستی (مانند phpMyAdmin) برای بهینه‌سازی دیتابیس وردپرس خود استفاده کنید.

۱۹. بازبینی پست‌ها را محدود یا غیرفعال کنید.

هر زمان که یک پست وردپرس را ذخیره می‌کنید، وردپرس به‌جای حذف نسخه قبلی، به‌طور خودکار یک نسخه از ویرایش شما ایجاد می‌کند و آن را در پایگاه داده شما ذخیره می‌کند. این به شما امکان می‌دهد در صورت نیاز به هر نسخه قبلی پست خود بازگردید.

در حالی که ویرایش‌های پست یک ویژگی مفید هستند، می‌توانند در پایگاه داده شما انباشته شوند و به آرامی‌بر عملکرد کلی سایت شما تأثیر بگذارند. به طور پیش‌فرض، وردپرس ویرایش‌های پست نامحدود را ذخیره می‌کند، اما با یک تغییر کوچک می‌توانید تعداد ویرایش‌های ذخیره‌شده در هر پست را محدود کنید یا ویرایش‌های پست را به طور کلی غیرفعال کنید.

۲۰. صفحه بندی پست‌ها

صفحه بندی پست‌ها

از طرف دیگر، اگر احساس نمی‌کنید که یک قطعه ارزش چند پست وبلاگ را دارد، می‌توانید پست‌های طولانی را به چندین صفحه تقسیم کنید. این نه تنها برای عملکرد، بلکه برای خوانایی نیز مفید است. برای مثال، می‌توانید یک پست را به بخش‌های مختلف تقسیم کنید تا پردازش پست‌ها به صورت تکه‌ای آسان‌تر شود.

۲۱. پینگ بک و ترک بک را خاموش کنید

پینگ بک و ترک بک را خاموش کنید.

پینگ بک و ترک بک دو فناوری وردپرس هستند که وقتی به وب سایت‌های خارجی در محتوای سایت خود لینک می‌دهید به آنها هشدار می‌دهند.

به عنوان مثال، اگر پست وبلاگ شما حاوی پیوندی به hubspot.com است، می‌توانید وردپرس را طوری پیکربندی کنید که به صاحبان hubspot.com اطلاع دهد که به وب سایت آنها پیوند داده اید. آنها همچنین برعکس عمل می‌کنند – اگر شخصی به سایت شما لینک داد، می‌توانید به شما اطلاع داده شود.

۲۲. از ریدایرکت خودداری کنید

از ریدایرکت خودداری کنید

پست‌ها حذف می‌شوند و جابه جا می‌شوند یا باید ساختار سایت خود را تغییر دهید. هنگامی‌که این اتفاق می‌افتد، بهترین راه برای جلوگیری از خطاهای 404، اجرای تغییر مسیر دائمی‌ است.

با این وجود، سعی کنید تعداد ریدایرکت‌ها را در سایت وردپرس خود محدود کنید. هر یک کمی‌زمان بارگذاری اضافی را اضافه می‌کند. به خصوص اگر چندین ریدایرکت داشته باشید که بازدیدکنندگان را به ریدایرکت‌های دیگر می‌فرستد و غیره.

تغییر مسیرها اغلب اجتناب ناپذیر هستند، اما بهینه سازی معماری سایت شما در مراحل اولیه، آنها را به حداقل می‌رساند و از زنجیره‌های تغییر مسیر کثیف جلوگیری می‌کند.

۲۳. قربانی hotlinking نشوید

قربانی hotlinking نشوید

بسیاری از این نکات شامل ایجاد تغییرات در وب سایت خود برای بهینه سازی عملکرد وردپرس است. با این حال، در اتصال‌هات، شخص دیگری مقصر است.

Hotlinking زمانی است که یک وب سایت از منبعی استفاده می‌کند که در وب سایت دیگری میزبانی شده است. هنگامی‌که سایت دیگری منبع شما را لینک می‌کند، آن را بدون هزینه مالی یا عملکرد میزبانی محتوا در وب سایت خود نمایش می‌دهد.

۲۴. تسک‌ها را برای دوره‌های زمانی کم‌ترافیک برنامه‌ریزی کنید

تسک‌ها را برای دوره‌های زمانی کم‌ترافیک برنامه‌ریزی کنید.

زمان‌بندی کارهای پس‌زمینه راهی عالی برای سالم نگه‌داشتن وب‌سایت‌تان بدون مصرف بخشی از روزتان است. مواردی مانند پشتیبان‌گیری، به‌روزرسانی‌ها و اسکن‌های امنیتی را می‌توان خودکار کرد تا در فواصل زمانی منظم اجرا شوند.

اگر فردی هستید که دوست دارید این موارد را برنامه ریزی کنید، سعی کنید کارهای پس زمینه خود را در دوره‌هایی با ترافیک کمتر اجرا کنید. به این ترتیب، فشار اضافی بر سروری که در حال حاضر تعداد بازدیدکنندگان بیشتری را مدیریت می‌کند، وارد نمی‌کنید. برای یادگیری بهترین روزها و ساعات روز برای برنامه ریزی وظایف، به ابزار تحلیل ترافیک انتخابی خود مراجعه کنید.

۲۵. پست‌های طولانی را به چند قسمت تقسیم کنید.

اگر مراحل بالا را اجرا کرده اید و هنوز از زمان بارگذاری در برخی از صفحات ناراضی هستید، ممکن است مشکل این باشد که آنها ممکن است محتوای بیش از حد داشته باشند.

پست‌های طولانی‌تر با حجم بالای تصاویر و اطلاعات پویا همیشه پردازش طولانی‌تری طول می‌کشد – به جای آن، آنها را به چند پست تقسیم کنید. معمولاً این کار را می‌توان با وقفه کمی‌در تجربه کاربر انجام داد.

کلام آخر

افزایش سرعت سایت وردپرسی یک فرآیند مداوم است. با انتخاب هاست وردپرس سریع و پیاده‌سازی نکات این مقاله، می‌توانید تجربه کاربری بهتری ارائه دهید. اگر نیاز به کمک تخصصی دارید، خدمات پشتیبانی و بهینه‌سازی وردپرس وب‌رمز در کنار شماست.