پس از خرید و ثبت دامین و بهخصوص پس از طراحی سایت فروشگاهی، اگر قصد دارید در وبسایت خود از درگاه پرداخت اینترنتی استفاده کنید، دریافت نماد اعتماد الکترونیک (اینماد) برای جلب اطمینان کاربران و فعالیت قانونی ضروری است. این نماد که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر میشود، نشاندهنده احراز هویت و اعتبار کسبوکار شماست.
نماد اعتماد الکترونیکی
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که نماد اعتماد الکترونیک (ای نماد) چیست و چرا اخذ آن برای فروشگاههای اینترنتی ضرورت دارد؟
ننماد اعتماد الکترونیک، مجوزی است که به کسبوکارهای اینترنتی معتبر اعطا میشود و اعتبار آن معمولاً یک ساله است. تفاوت اصلی نماد تک ستاره و دو ستاره در نیاز به گواهینامه امنیتی SSL برای دریافت نماد دو ستاره است که امنیت وبسایت و اعتماد کاربران را افزایش میدهد. میتوانید برای آشنایی بیشتر، مقاله SSL چیست را مطالعه کنید.
اعتبار نماد اعتماد الکترونیک ۱ سال میباشد و در دو حالت نماد تک ستاره و نماد اعتماد دو ستاره صادر میشود. (دریافت نماد اعتماد مستلزم احراز مجموعهای از معیارها و احراز هویت مالک میباشد و تنها تفاوت نماد اعتماد یک ستاره و دوستاره در این است که نماد اعتماد الکترونیک دو ستاره به وبسایتهایی که گواهینامه امنیتی SSL دارند تعلق میگیرد).
برای دریافت نماد اعتماد چندین نکته قابل اهمیت است:
- صرفا بعد از کامل بودن وبسایت و درج بخشی از اطلاعات باید اقدام به درخواست نماد نمایید.
- نماد اعتماد پس از احراز هویت مالک کسب وکار (شخص حقیقی یا حقوقی) به سایت اعطا میشود و نیاز به ارسال مدارک مالک دارد.
- در خصوص برخی از اصناف داشتن مجوز وزارت بهداشت یا وزارت آموزش و پرورش ضروری است. این موضوع در بخش قوانین سایت www.enamad.ir اعلام شده است.
- نکتهی قابل اهمیت این است که نماد اعتماد الکترونیک به صاحب امتیاز دامنه سایت (شخص حقیقی یا حقوقی) تعلق میگیرد. بنابراین، در فرآیند ثبت دامنه IR یا دامنههای بینالمللی، باید اطلاعات مالکیت دامنه با اطلاعات متقاضی اینماد یکسان باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت دامنهها میتوانید مقاله مقایسه دامنه ir و com را بررسی کنید.
- پروسهی دریافت نماد اعتماد کاملا اینترنتی میباشد و نیاز به دوندگیهای اداری ندارد.
- استفاده از تصویر نماد اعتماد الکترونیک برای سایتهای اینترنتی بدون مجوز و دریافت اینماد، جرم محسوب میشود.
اما چرا گرفتن این نشان اهمیت زیادی دارد؟
- داشتن اینماد به کسبوکار شما رسمیت میبخشد و اعتماد کاربران را برای خرید از فروشگاه اینترنتی شما جلب میکند. این عامل در کنار سئو سایت فروشگاهی و طراحی کاربرپسند، نقش مهمی در موفقیت کسب و کار آنلاین شما ایفا میکند.
- نکتهی دوم در خصوص ضرورت گرفتن نماد اعتماد الکترونیک این است که یک فروشگاه اینترنتی پس از اخذ این نشان امکان دریافت مستقیم درگاه بانکی از سوی بانک را دارد. این مسئله خود موجب عدم نیاز به درگاههای واسط بانکی و افزایش امنیت وبسایت شما میشود چرا که درگاههای واسط جز در موارد معدودی قابل اعتماد نمیباشند. علاوه بر آن با درگاه بانکی مستقیم نیازی به پرداخت کارمزد بابت هر تراکنش به درگاه واسط نمیباشد.
- علاوه بر موارد فوق فروشگاههای دارای نماد اعتماد الکترونیک امکان استفاده از سیستمهای پرداخت درب منزل (COD) با پنل اداره پست جمهوری اسلامی ایران را دارند. (استفاده از این پنل و امکان ارسال به صورت پرداخت درب منزل صرفا به فروشگاههای دارای نماد اعتماد تعلق میگیرد.)
پس از دریافت لینک نماد اعتماد الکترونیک میتوان لینک آن را در صفحه ی اول سایت که برای کاربر قابل رویت باشد قرار داد.
جمع بندی
راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی موفق شامل مراحل مختلفی از جمله انتخاب پلتفرم مناسب (مانند ووکامرس یا پرستاشاپ)، دریافت اینماد و اتصال درگاه پرداخت است. مطالعه راهنمای راه اندازی فروشگاه اینترنتی میتواند در این مسیر مفید باشد.
برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک میتوانید از مشاوران شرکت وبرمز کمک بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید