میزبانی لینوکس (Linux Hosting) نوعی خدمات هاست اشتراکی است که بر روی سرور مبتنی بر سیستم عامل لینوکس ارائه میشود. لینوکس به دلیل رایگان بودن، انعطافپذیری و پایداری بالا، یکی از محبوبترین سیستم عاملها در میان ارائهدهندگان میزبانی وب است. در این مقاله به شما خواهیم گفت هاست لینوکس چیست (لینک به خود) و با ۸ مزیت آن آشنا خواهیم شد.
میزبانی لینوکس چیست؟
سیستم عامل لینوکس یکی از پر استفاده ترین سیستم عاملها در جهان است. علیرغم اینکه یک سیستم عامل رایگان است، چندین نهاد توزیعهای مختلفنی از آن را ارائه میدهند. Redhat، Slackware، Fedora، Ubuntu و Centos نمونههایی از توزیعهای لینوکس هستند.
سیستم عامل لینوکس یکی از پراستفادهترینها در جهان است و توزیعهای مختلفی مانند اوبونتو و CentOS دارد. میزبانی لینوکس، پایدارترین راهحل برای وبسایتهای کوچک و بزرگ است و خرید هاست لینوکس بهترین گزینه برای فعالان طراحی وب است.
لینوکس یکی از پایدارترین و آسان ترین سیستم عاملها است. به دلیل فایلهای پیکربندی آن که به سادگی در دسترس هستند و به روز رسانی آسان آن، محبوبیت بیشتری پیدا کرد. در گذشته، تکنسینها مجبور بودند با استفاده از ترمینال و اتصال SSH به سرورهای لینوکس دسترسی پیدا کنند. اما امروزه این کار به سادگی با استفاده از کنترل پنلهای هاست مانند cPanel یا DirectAdmin انجام میشود.
مزایای هاست لینوکس
اگر در حال تهیه یک سرور جدید هستید و باید بدانید که کدام سیستم عامل برای نیازهای شما بهترین است، لینوکس میتواند انتخاب ایده آلی باشد. البته، قبل از اینکه بتوانید آگاهانه تصمیم بگیرید، باید به این فکر کنید که چرا باید از لینوکس استفاده کنید و چه چیزی این سیستم را بسیار جذاب میکند.
در طول سالها، لینوکس رشد و محبوبیت ثابتی را تجربه کرده است. اگرچه ممکن است در حال حاضر مهم ترین سهم بازار را نداشته باشد، اما این باعث نمیشود که آن را یک رقیب قدرتمند در رقابت برای تسلط بر سرورها ندانست. در اینجا 8 مزیتی که با میزبانی بر روی سرور لینوکس همراه است، آورده شده است.
۱. مقرون به صرفه است
فقط به این دلیل که شما بهترین سرور موجود را میخواهید به این معنی نیست که نگرانی برای بودجه ندارید. لینوکس یک گزینه عالی برای افرادی است که از مزیتهای آن آگاه هستند، زیرا تمام نرم افزارهای اضافی را که برای استفاده حداکثری از سرور ویندوز نیاز دارید، حذف میکند. راه حل منبع باز لینوکس به این معنی است که شما میتوانید به تمام نرم افزارهایی که برای ایجاد سیستم عامل کامل خود نیاز دارید، دسترسی داشته باشید.
۲. انعطاف پذیری
لینوکس به دلیل پشتیبانی از طیف گستردهای از زبانهای برنامهنویسی مانند PHP، Perl، پایتون و پایگاه داده MySQL یا MariaDB، و همچنین وبسرورهای محبوب آپاچی و Nginx (که پشته معروف LAMP را تشکیل میدهند)، بسیار انعطافپذیر است.
ماهیت منبع باز لینوکس برای تشویق نوآوری بیشتر در فضای سرور در نظر گرفته شده است، به این معنی که سرور در طول سالها به پیشرفت خود ادامه میدهد زیرا ذهنهای جدید ایدههای بیشتری را به آن اضافه میکنند.
۳. امنیت
لینوکس به دلیل معماری و مدیریت دسترسیهایش، به عنوان یک سیستمعامل امن شناخته میشود. البته، امنیت هاستینگ نیازمند پیکربندی صحیح و بهروزرسانیهای منظم نیز هست. برای اطلاعات بیشتر، مقاله امنیت سرور چیست؟ را بخوانید.
در حالی که اپل و ویندوز ممکن است همچنان غولهای دنیای سیستم عامل باشند، این امر آنها را به هدف بزرگی برای مجرمان سایبری تبدیل میکند.
۴. پایداری
سرورهای لینوکس به پایداری بالا و نیاز کمتر به ریاستارت معروف هستند. این به معنای آپتایم (Uptime) بالاتر برای وبسایت شماست، که اغلب در SLA سرویسهای هاستینگ تضمین میشود.
۵. سهولت استفاده
برای توسعه دهندگان مدرن، لینوکس یک پلت فرم فوق العاده و کارآمد است. از این گذشته، لینوکس برای بازی طراحی شده است – برخلاف سیستم عاملهای سخت اپل و ویندوز.
ماژولار بودن سیستم لینوکس به این معنی است که میتوانید راه حلی را که بیشتر میخواهید طراحی کنید. برنامه نویسان میتوانند راه حلهای خود را از ابتدا با کد منبع بسازند. تنها قانون این است که مشتقاتی که ایجاد میکنید باید رایگان و منبع باز باشند.
۶. تطبیقپذیری
لینوکس فقط یک سیستمعامل مفید برای دستگاههای جدید نیست، بلکه برای ارائه ماشینهای قدیمیتر نیز ارزش دارد. اگر یک رایانه قدیمیدر اطراف خود دارید، میتوانید چیزی برای اجرا حتی در قدیمیترین سیستمها پیدا کنید.
این بدان معنی است که میتوانید سخت افزار فراموش شده را احیا کنید. اگرچه این ممکن است برای بسیاری از مشاغل مهم نباشد، اما برای برنامه نویسان راهی عالی برای گسترش دانش خود است.
۷. انتخابهای زیاد
به طور کلی، هنگامیکه یک سیستم عامل اختصاصی مانند ویندوز یا اپل را انتخاب میکنید، در استفاده از یک ساختار خاص گیر کرده اید. توسعه دهنده دقیقاً انتخاب میکند که کدام جنبه از سیستم عامل باید اولویت بندی شود. با این حال، وقتی لینوکس را انتخاب میکنید، سیستمی با اهمیت سفارشیسازی بیشتری دریافت میکنید، به این معنی که کنترل کاملی بر نحوه عملکرد سیستم خود دارید.
طیف وسیعی از نرم افزارهای رایگان موجود همچنین به این معنی است که شما میتوانید برنامههایی را که مناسب شما هستند انتخاب کنید. در حالی که ویندوز فقط طیف کوچکی از گزینهها را برای تطبیق رابط خود در اختیار افراد قرار میدهد، کاربران لینوکس میتوانند سیستم عامل رویاهای خود را با هم ترکیب کنند.
۸. در تمام مدت سریع باشید
لینوکس به طور کلی عملکرد پایداری در طول زمان دارد و کمتر دچار افت سرعت میشود. البته، برای حفظ سرعت بالای سایت، انتخاب هاست پرترافیک وبرمز و انجام بهینهسازیهای لازم (مانند افزایش سرعت وردپرس در صورت استفاده از این CMS) همچنان ضروری است.
LAMP چیست؟
LAMP یک پلتفرم توسعه وب منبع باز است که از لینوکس به عنوان سیستم عامل، آپاچی به عنوان سرور وب و MySQL به عنوان سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای و PHP به عنوان زبان برنامه نویسی شی گرا استفاده میکند.
همانطور که میدانید انواع وب سرورها وجود دارد که برای سرورهای لینوکسی میتوان به وب سرورهای لایت اسپید، nginx و آپاچی به عنوان بهترین وب سرورهای لینوکسی اشاره نمود.
از آنجایی که پلتفرم دارای چهار لایه است، LAMP گاهی اوقات به عنوان پشته LAMP شناخته میشود. پشتهها را میتوان بر روی سیستم عاملهای مختلف ساخت. گفته میشود توسعه دهندگانی که از این ابزارها با سیستم عامل ویندوز به جای لینوکس استفاده میکنند، از WAMP استفاده میکنند. با سیستم مکینتاش، MAMP و با سیستم سولاریس، SAMP.
برای مدیریت هاست لینوکس از چه کنترلپنلی استفاده میکنیم؟
بسیاری از توسعه دهندگان برای مدیریت پلت فرم هاست به کنترل پنل سی پنل متکی هستند. با سی پنل، شما به راحتی میتوانید تمام وظایف توسعه خود را در یک مکان واحد انجام دهید. کنترل پنل دیگری که میتوانید استفاده کنید، دایرکت ادمین میباشد.
چه هاست لینوکسی بخرم یا چگونه بهترین هاست لینوکس را بخرم؟
اطمینان از بارگیری سریع وب سایت شما به چند دلیل اصلی بسیار مهم است. سرعت بر نرخ پرش تأثیر میگذارد. طبق گفته گوگل، با افزایش زمان بارگذاری از یک به سه ثانیه، احتمال اینکه شخصی صفحه شما را ترک کند، 32 درصد افزایش مییابد.
وب سایتهای سریع بهتر نرخ تبدیل بالاتری دارند. یک مطالعه از Portent نشان داد که اگر یک سایت بیش از پنج ثانیه طول بکشد تا بارگذاری شود، نرخ تبدیل شروع به کاهش میکند. برای وبسایتهای تجارت الکترونیک، این بدان معناست که زمان بارگذاری آهسته برای شما هزینه دارد.
همچنین سرعت وب سایت بر سئو (بهینه سازی موتور جستجو) تأثیر میگذارد. گوگل به صراحت گفته است که سرعت وب سایت یک عامل رتبه بندی است. اگر وب سایت شما برای عبارات مرتبط در موتورهای جستجو نمایش داده نشود، افراد زیادی سایت شما را پیدا نمیکنند.
و علاوه بر همه اینها، فقط یک تجربه بد برای بازدیدکنندگان شما ایجاد میکند. شما میخواهید افرادی که به وب سایت شما میآیند فکر کنند که عالی است. اگر اولین لحظات آنها با شما باعث آزار شما میشود، شروع خوبی نیست.
لذا شما میبایست در انتخاب هاست خود موارد بالا را در نظر بگیرید.
هاست لینوکس مناسب چه وبسایتهایی است؟
هاست لینوکس برای تمامی برنامهها و نرمافزارهای مبتنی بر وب و انواع سیستمهای مدیریت محتوا نظیر جوملا و وردپرس (WordPress) مناسب میباشد…
👌 در صورتی که وبسایتتان وردپرسی است، پیشنهاد ما به شما خرید هاست وردپرس است که بر پایه لینوکس و کاملاً برای این CMS بهینه شده است.
کلام آخر
هاست لینوکس هر نوع میزبانی با استفاده از سیستم عاملی به نام لینوکس بر روی سرور است. لینوکس یک سیستم عامل مشابه یونیکس است که به عنوان یک انتخاب رایگان و منبع باز ارائه میشود. لینوکس رایج ترین و پرکاربردترین سیستم عامل در صنعت میزبانی وب است.
در حال حاضر، لینوکس میتواند TCP/IP، X Window System، Web، Emacs، ایمیل و نرمافزارهای خبری و بسیاری موارد دیگر را اجرا کند. هر بسته نرم افزاری اصلی به لینوکس منتقل شده است. همچنین نرم افزارهای تجاری نیز در دسترس عموم قرار میگیرند. امروزه بسیاری از توسعه دهندگان نرم افزار سفر توسعه خود را با اپلیکیشنهای لینوکس آغاز میکنند.
و پشتیبانی سخت افزاری را فراموش نکنید! با گذشت زمان، سخت افزارهای بیشتری نسبت به هسته اصلی لینوکس توسط لینوکس پشتیبانی میشوند.
در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره انواع هاست لینوکس میتوانید با کارشناسان و متخصصین مجرب وب رمز تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید